Bakvärk

Att vakna mitt i natten och behöva smörja in häcken med Voltaren känns otrevligt.

För att inte tala om hur tankarna vandrar så där i vargtimmen. Den målande fan blir rent gigantisk på väggen. Var helt säker på att jag lyckats slita sönder hela släkten gluteus: maximus, medius och minimus.

Intervallrumpa, kanske någon föreslår? Mycket snack om sådana på sistone. Hos Staffan och Snorkkis till exempel. Och nog sprang jag intervaller igår.

Men om Rune Larsson (trolig upphovsman till begreppet intervallrumpa i en RW-krönika 2010) har rätt så har jag ingen sån. Intervallrumpa yttrar sig (enligt Larsson) i smärta just där baksidan av låret har sitt ursprung i sittbensbågen. Där har jag inte ont.

Intervallrumpa ska tydligen kunna bero på för svaga muskler i baklåret. Har jag inte heller. Mina hamstringsmuskler är starka. Och snygga. Rätt nöjd med mina baklår. Har du någon muskel du gillar?

Men nu var det ju rumpan vi snackade om. Piriformis är det inte heller. Tror jag. Jag har bara ont i häcken helt enkelt. På båda sidorna, vilket talar emot att det skulle vara en bristning. Träningsvärk är det knappast. Det gör nämligen mer ont när jag sitter och ligger än när jag använder muskeleländet. Och så gör det ont om jag jag blir förbannad och kör in fingrarna i skinkorna.

Sover på saken. Förhoppningsvis utan NSAID.

4 tankar om “Bakvärk

  1. För att svara på din fråga:
    Alla muskler som fungerar gillar jag. De smala benen med de spelande vaderna ser ut som om de skulle kunna hoppa minst 175 i alla fall, men skenet bedrar.

  2. Andreas: Klockrent! Grämer mig att jag själv inte kom på den fantastiska ordvitsen!

    Ingmarie: På ett närmast magiskt sätt försvann rumpvärken i stort sett helt i eftermiddags. Som om något gled på plats. Vilket får mig att misstänka att et nog faktiskt kan ha varit piriformis och ischiasnerven som spökade.

    Jumper: Vadmuskler är fina saker!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s