Lyckoomkast

Lycka är att upptäcka att den där häcken som värkte så att man grät i går natt inte gör ont alls! I princip. Som om något som legat fel plötsligt ligger rätt igen.

Lycka är att springa i skogen sent på kvällen och höra fåglarna tystna för natten.

Lycka är springa genom skyar av doftande blommor, trassla in sig och få hagtornssnö i håret. Och ett och annat rivsår på kinderna.

Lycka är att sjunka ner till fotknölarna i en slysänka eftersom man just får ett sms från coachen som persat på tiotusen meter. Fixat sitt livs drömtid. Och helt strunta i att skorna fylls med vatten medan man står kvar där och sms:ar tillbaka. Så jäkla glad för hans skull!

8 tankar om “Lyckoomkast

 1. … ja, sannerligen, och vilken bild du fick till !!

  (Tänker att det målande ordet ”slysänka” är poetiskt orienterarspråk, men när jag googlar, hittar jag förutom din mening bara ett exempel och då ur Tomas Bannerheds fantastiska (ja!) roman ”Korparna”. Har du läst den?)

  Gläds också åt din coachs framfart i V-tuna (och framför allt för att jag fått ytterligare vatten på min ”Spring på bana så sätter du pers!”-kvarn.

 2. Benet: Lycka är att få just såna kommentarer, som gör en så glad!

  Jumper: Har inte läst Bannerhed. Än. Men han ligger på nattduksbordet. Använder han slysänka? Kanske ngt dialektalt? Vad kommer han ifrån månne? (orkar inte googla).
  Ett pers på bana räknas bara som just pers på bana. På 10 000 meter. Jag ska springa 10 K. Så det så!

  Ingmarie: Yes! Eller förexten. Mina pers just nu är så dåliga att det knappast räknas som ngn bedrift att förbättra dem. Men om ett tag så!

  Niklas och Västgötskan: Tack!

 3. Han kommer från Småland. Att det bara finns två googleträffar får mig att undra om ni båda kommit på det själva eller du kanske alltid svänger dig med det tydligt beskrivande ordet?

  (Angående millöpning på bana eller landsväg säger jag ”Envisa unge!)

  • Han har så klart snott ordet av mig!
   Inte alls omöjligt att jag läst en recension av boken, och sett ett utdrag där ordet förekom. Fast jag minns det inte. Känns som om jag talat om slysänkor längre en så.

   Uppskattar verkligen att bli kallad unge!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s