Tre timmar

Snälla! Kan någon vänlig själ plussa på dygnet med några timmar extra. Och samtidigt frysa tiden just här, mellan hägg och syren. I gullregnens månad. Fantastisk fin dikt för övrigt: Hjalmar Gullbergs ”Kyssande vind”. Den som börjar:

”Han kom som en vind.
Vad bryr sig en vind om förbud?
Han kysste din kind,
han kysste allt blod till din hud.”

Just nu skulle jag helst träna dygnets alla timmar. Men inte f-n går det när allt annat i livet också ökar farten. Allt ska göras. Och det ska göras nu. När världen är som allra vackrast, och man inte borde göra annat än att andas den.

I går fick jag en och en halv timme. Cyklandes genom ett landskap som luktade som parfymavdelningen på Åhléns. Fullständigt bedövande. Idag fick jag en och en halv timme  i en skog som värmts torr av solen.

Men jag är inte nöjd. Inte alls. Jag vill ha mer. Mycket mer.

9 tankar om “Tre timmar

 1. Absolut bästa tiden på året. En orgie för oss naturknarkare.

  Men shit, vilka läckra bilder! Häftigt och inspirerande! Inte så tokig dikt heller…

  Men att träna dygnet runt, hmmmm….Skrev jag verkligen så i träningsplanen. Måste nog kolla.
  .

 2. Per: Du har helt klart varit för snål med antalet träningstimmar!
  Rätt coolt eller hur? Den där löpbilden tänker jag stirra på i vinter, efter att jag harvat fram i snomodden längs landsvägen och allvarligt funderat över om jag är riktigt rätt kablad i skallen.
  Fantastiskt rolig fotoapp förexten – instagram.

 3. Läckra fotografier som verkligen förmedlar känslan, särskilt skogsrået in action. Helt underbar tid i naturen just nu. Vissa fåglar är i färd att lägga sina första ägg medan starungarna lämnar tryggheten när som helst. Hektisk tid. Personligen blir det en del omprioriteringar. Tiden framför datorn och inomhus har krympt drastiskt.

 4. Håller med om att tiden gärna kunde gå lite långsammare den här årstiden (och då ska du veta att tiden går nästan dubbelt så fort för mig som är nästan dubbelt så gammal som du). Men träna? Det vete fan. Med risk för att bli censurerad på denna löparblogg, vill jag nog hellre gå långsamt….

  Är det stiliga språnget i skogen fångat av ditt löpsällskap eller med självutlösare?

 5. Niklas: Skogrå? Är det inte hon som har hål i ryggen?
  Våran katt ligger och lurar på uthustaket. Försöker fånga fågeln, som har ungar under takfoten, när han/hon levererar mat. Tyvärr vet jag inte vilken sorts fågel det är, den har nämligen väldigt bråttom ut och in. Stackaren!
  Kattusligen ignorerar självfallet mig, där jag står nedanför och försöker locka ner henne med köttbullar.

  Jumper: Direkt samband alltså? Mellan ålder och tidens flykt?
  Ok, just idag hade kanske inte jag heller lust att träna mitt på dagen. Men nu – klockan sex – jag vill kuta!! Snabbt. I skogen. Censurera dig gör jag dock aldrig. Inte ens när du plockar fram gåstavarna.
  Språngbilden tog jag inte på egen hand. Lite för trixigt. Men det gjordes på min direkta order.

  • Hål och hål..;-) i vissa landsändar har hon en ihålig rygg som ett gammalt träd, annars är hon väl som en vacker trollsk älva, som dock inte dansar omkring i fivefingers. Kan det vara sädesärlan som bor under er takfot?

 6. Allt ska inte göras nu och allt ska inte göras av dig. 😉
  Du ”måste” ingenting fina du. Stanna upp och njut av denna tid. vem vet om den kommer tillbaks under detta jordeliv…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s