Arytmiskt

Undrar hur folk gör som tränar pulsbaserat. På riktigt. Inte som jag som bara småfuskar lite.

Springer de aldrig i regn? Om det nu är det som får min pulsklocka att förorsaka mig allvarligt förmaksflimmer. Snittpuls 112 procent av max. I samma tempo som de här självmordsbenägna husbärarna:

Nej, självklart är det en omöjlighet. Jag har en maxpuls på 190. Då joggar man inte längs Ekolns strand i hällregn med en puls på 223. Som så fort man stannar omedelbart droppar till 90. För att i samma ögonblick som man sätter fötterna i rörelse skutta upp i 220.

Tur att jag inte tar pulsklockan på fullaste allvar. Då skulle jag inte våga springa här på grund av risken för hjärtinfarkt.

Och det vore ju synd.

8 tankar om “Arytmiskt

 1. Jag har inte upplevt att mitt pulsband mäter fel i regn, det fungerade t ex utmärkt under hela SM. Däremot har det hänt när jag har glömt att spänna åt bandet, det måste sitta rejält – nästan så hårt att det är besvärande för andningen. 🙂

 2. Era konstiga pulsmakapärer har jag inget vettigt att säga om, eftersom jag själv mäter pulsen med fingret på handleden efter att jag stannat.

  Däremot är jag glad åt att få en inblick i naturreservatet Kungshamn/Morga, som jag inte ens visste fanns. (Trodde Kungshamn bara fanns i Bohuslän)

 3. Lite irriterande är det med prylar som utger sig för att vara hjälpmedel men som blir otyg som beter sig underligt och tar fokus från vackra omgivningar. Tur att du inte låter den göra just det.

 4. Andreas: Låter ju verkligen superskönt… 🙂
  Har faktiskt lagt märke till att bandet agerat mysko vid fuktig väderlek tidigare. Kanske blir kontakten FÖR bra.

  Jumper: Att mäta manuellt funkar säkert fint – i vila. Men med tanke på hur vältränad herrn´ är så lär du ju knappast få ngt korrekt värde på arbetspulsen, som snabbt sjunker när hjärtat är starkt. Som ditt. Kungshamn/Morga är fint.

  Ingmarie: Lätt för dig, som har totalkoll på hur din kropp reagerar av gammal och ohejdad vana. 🙂
  Jag övar för att få upp samma känsla för vad min kropp pysslar med.

  Jonna: Det kan ju iofs bero på at vi är rent överjordiska… 🙂

  Anneliten: Precis! Är glad att jag bara är en fuskpulstränande människa, som dessutom bara var ute och sniglade. Inte så viktigt med pulsnivå direkt.

 5. Sant, men som jämförelse mellan olika pass fungerar det att mäta för hand. Jag mäter under 15 sekunder, när jag stannat och ser om pulsen är 140 (lätt) eller 160 (hårdare), och kan jämföra med fart och upplevelse. Under löpning har jag koll på andningstakt. 5-6-takt mycket lätt, fyrtakt (halvmarafart), 3-takt (milfart), 2-takt (max).

 6. Såklart har du rätt! Det där med att hålla koll på andningen har jag aldrig lyckats få kläm på. Men med tanke på teknikens under borde jag nog göra fler försök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s