P-plats-plyometrics

Bilkörning ger mig total häcklåsning. Bara att kliva ur och springa/studsa lite. Till de lettiska lastbilschaufförernas stora förvåning. Eller glädje. Eller ilska. Jag vet inte säkert. Kan inte lettiska.

Körde söderöver idag efter en midsommarhelg på Höga kusten, och kunde konstatera att landskapet blev allt mer slätstruket. Bokstavligen. Från norrländskt takete till mälardalskt lumumma.

Ingenstans är Höga kusten högre än i Nordingrå. Där var jag. Där sprang jag. Och kunde jag springa där jämt så skulle jag vara en tuff löpare. Lika stark och seg som en vindpinad norrländsk fura.

Tuff uppför.

Tuff nedför.

Tuff nog att bada i havet.

6 tankar om “P-plats-plyometrics

 1. Brister ut i ett elakt men hjärtligt skratt när jag ser det stiliga vykortet överst.

  I övrigt undrar jag som Tjorven: ”Badar du alltid med kläderna på, tant Bureborn”.

 2. Lumumma, Takete? Sedärja, nu har jag lärt mig något nytt idag också…tror jag…

  Vackert där lär det vara, har aldrig haft nöjet att ta mig så långt norrut faktiskt! Jag som älskar att bada har ännu inte tänkt tanken den här kylslagna sommaren!

 3. Tjorven: Faktum är att jag nog gör det. Badar nästan aldrig, och när jag gör det är det nästan alltid efter ett löppass när jag är svettig och dan´. Slänger mig i med löparkläderna på innan jag hinner tänka efter. Kopplar jag in hjärnan stannar jag på torra land. Skorna tar jag av.

  Staffan: Orden lumumma och takete användes av en fotolärare jag haft. Vi skulle fota just något lumumma och något takete. Hörs hur olika bilderna blev, eller hur?

  Västgötskan: Alldeles, alldeles underbart!

  • Jag googlade naturligtvis det hela, som barnen gör… Och hamnade på någon sida för författarkurser och konflikthantering…mycket lärorikt. För övrigt lär det dyka med upp mer bilder med lite högre kvalite på min blogg nu då jag efter att ha velat länge, belönade mig själv med en digital systemkamera efter maran, ett första smakprov på bloggen har jag lagt ut idag faktiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s