Gå och lägg dig!

I går blev det lite sent. Igen.

Det är skönt att springa på kvällarna, när man är en värmeotåligmänniska. Som jag. (Värmeotålig. Icke-värmetålig alltså. För den som inte o:ar på norrländska.)

Men kroppen, som  redan sänkt tempot inför natten, väcks upp igen.  Och efteråt ska jag köra hem. Duscha. Äta nåt. Varva ner. Det sista tar en halv evighet. Och ändå snurrar jag in mig alldeles hopplöst i lakanen när jag försöker somna. Kudden kliar.

När väckarklockan ringer knappt fyra timmar senare är jag i koma. För tredje dagen i rad. I går fick jag ta en lur på jobbet.

I dag har jag redan ont i käkarna. Gäspat mig hela vägen till jobbet. Utom den lilla stund jag stod utanför bilen på en parkeringsficka. Blev tvungen att stanna för att inte somna vid ratten. Att slå mig själv i ansiktet med handflatan räckte inte. Men jag ser  å andra sidan piggt rödblommig ut.

Ska man träna hårt bör man sova hårt. Vila ordentligt. Inte bara luta pannan mot skrivbordet med jämna mellanrum. Eller försöka dränka tröttman i kaffe. Tur att det är semester. I morgon!!

8 tankar om “Gå och lägg dig!

 1. Ha en skön semester, jag loggar också ut för fem lediga veckor i eftermiddag! Det är härliga kvällar att springa nu (visst är det Gånsta-spåret på bild ovan?) men som du säger så tar det lite tid efter passet att bli fysiskt och mentalt redo för kudden vilket kostar på när klockan ringer nästa morgon.

  Jag har känt mig riktigt trött ett tag men nu är det bättre, när jag kommer ihåg att släppa ut katterna så att inte de väcker mig kl. fyra varje morgon 😉 kombinerat med att jag äntligen tagit tag i mitt liv och monterat den där saknade rullgardinen i sovrummet.

 2. Ja! Gå och lägg dig! 🙂

  Förstår inte hur du pallar, jag blir sjuk som på beställning om jag inte får sova. Hoppas du slipper det nu när du går på semester!

  Ha en riktigt skön semester nu!!

 3. Ännu ett inlägg från Bureborn med typ 100%ig igenkänningsfaktor. I NEED SOME SLEEP!!! Ha nu en riktigt skön semester! Själv ska jag gäspa mig igenom en vecka till. Sen ska här sovas. Och springas!

 4. Staffan: Trevlig semester! Vår kisse sover snällt tills vi behagar kliva ut slafen. Men det är värre med pippifåglarna utanför fönstret. Borde de inte ha slutat kvittra in revir vid det här laget?

  Carina: Semester! Wohoo! Fattar inte hur jag överlevde tiden som småbarnsmorsa, groggy konstant antagligen. Nu ska jag sova!!!

  Benet: En vecka går fort. Och förhoppningsvis blir det lugnt på jobbet = ingen märker om du tar en lite tupplur på konstorstolen.

  Jumper: Bara drygt 20 år kvar… om jag inte vinner på triss!

  Anneliten: Eller hur! Inte alls samma sak som trötthet.

 5. Och vilken tur att du har ett vilorum att nyttja på jobbet! Själv är jag glad om jag får äta i lugn och ro.. 😉 Men sova, DET måste jag annars krashar jag direkt.
  Njut av semestern!

 6. Låter härligt, med semester alltså! Vi har också vilorum på jobbet, men jag brukar sätta mig i massagestolen (mer legitimt liksom), men den är så himla skön och jag blir så härligt dåsig. Ha en strålande semester med fina löparäventyr!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s