Struktur?

Knappast. Det är svårt med strukturerad intervallöpning på nya plats. I ny terräng. På semester. I Sälen.

Enligt coachens program skulle veckans hårda pass bestå av 2*5 min, 2* 4min, 2*3 min och 2*2 min med garanterat väl avvägd vila däremellan. Systematiskt och välordnat.

Jodå, jag förvarnade innan om att jag nog troligen kanske, möjligen, eventuellt skulle få svårt att få till det på semestern. Och jodå, jag fick ok för att busa lite. Huvudsaken var att jag sprang tills jag spydde. Så det gjorde jag. I princip.

Vadå kurvor? Borde väl stå kupering? På varningsskylten i Sälens motionsspår, som till stora delar är belagt med asfalt. Mysko. Övriga delar är inte direkt löpbara men säkert ypperliga vintertid. Över myrmark. Testade. Knädjupt.

Så jag höll mig på asfalten och sprang någon sorts fartlek tills jag spydde. I princip. Det svartnade i alla fall för ögonen i den absolut värsta uppförsbacken. I övrigt bestod spåret av – just det – backar. Väldigt kul! Och väldigt jobbigt. Mjölksyran fullkomligt svämmade över. Lårdjupt.

I övrigt regnar det i Sälen. Dimman slukar oftast vyn över Hemfjället. Men det är klart att jag ska upp dit och springa!

5 tankar om “Struktur?

 1. Ja för intervaller vill jag helst ha en en bekant, platt och ganska rak asfaltssträcka fast terrängintervaller är ju ruskigt effektivt men desto jobbigare. Ett asfalterat terrängspår…udda minsann. Kurvor kanske är dalmål för backar?

 2. Har försökt köra intervaller På kuperade spår, det är verkligen skitjobbigt och så funkar det dåligt med min mentalitet; kontrollfreak. Vill ha koll på varje intervall! Jämna o fina ska de vara 🙂

 3. Låter som intervaller helt i min smak! Ja, som Staffan skriver, är kurvor förmodligen dalmål för backar, med tanke på att Jonas Buud kallar bergen i alperna för backar 😉

 4. Staffan: Terrängintervaller ger verkligen hjärtat nåt att jobba med!
  Man tycker ju att Sälenbor borde vara hårdhudade varelser som klarar bark, eller hur? Asfalten kanske är tänkt att få turisterna från storstäderna att känna sig som hemma?

  Västgötskan: Jag gissar att det går förbaskat snabbt på skidor i spåret på vintern. Och att man ska se upp för alla nyramlade skidåkare som ligger bakom hörnet och sprattlar. 🙂

  Carina: Tror att du och coachen har en del gemensamt – intervaller ska gärna springas under kontrollerade former, för hur ska man annars kunna jämföra dem med varandra. Typ. 🙂
  Jag gillar såna intervaller. Oxå. Fast busar gärna ibland.

  Niklas: Ah, så är det förstås! Dalmasar är ett egensinnat släkte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s