Shuffle!

Hade sånär glömt att jag ju för sjutton är med i en löparklubb! Som dessutom anordnar gemensamma långpass inför Lidingö.

Långpass tillsammans med Spanarna och långpass med vandrande döda i all ära, men i bland är det förbaskat roligt med livs levande sällskap. Som man kan prata livet ur.

Och eftersom jag satsade på socialisering vore det ju hål i huvudet att springa med en för snabb löpgrupp. Drygt 6-tempo är perfekt prattempo. Tyckte för övrigt majoriteten av de 50-tal löpare som samlats, så vi var ett rejält gäng som joggade iväg mot Håga och Nåsten. I rent vansinnigt vackert väder.

Springa i grupp innebär obönhörligen att löparna så småningom bildar ett fint, men rätt utspritt pärlband. Ger S tillfälla att ryta till med militäriska rösten – upphämtning! Vilket innebär att dragdjuren längst fram vänder om och springer åt andra hållet, och så länge man inte nått siste man får alla man möter göra detsamma. När sista löparen är upphittad vänder hela gänget och fortsätter framåt igen. Smart. Ingen hamnar alltför långt på efterkälken. Och i den allmänna yran uppstår nya konstellationer = nya människor som man kan prata halvt till döds.

Alltså. Jag kan verkligen snacka. Och orera. Och gaffla. Få skulle antagligen ha pallat svadan under de två timmar passet varade. Tack vare remixen fick de chans att vila öronen. Och jag kunde med gott samvete snacka vidare.

Fantastiskt roligt långpass! Bara en aning hes.

7 tankar om “Shuffle!

 1. Kul det låter! Upptäckte i helgen hur skoj det kan vara att springa och tjattra! Det måste jag nog göra mer av, bara hitta nån här på vischan som orkar lyssna 🙂

 2. Ett långpass som även en jumper i dagens form kunde hängt med på, även om han nog fått nöja sig med att lyssna i det tempot, och troligen skulle han också vara orsak till de flesta cirkulationerna, så som han för övrigt blev när Gubbskubbet (den gången med idel yngre löpare!) tillämpade metoden härom året.

 3. När jag sprungit med Gubbskubbet, har även det omvända tillämpats som fartlek. Den som ligger sist springer förbi alla och lägger sig först (ungefär som leken där man lägger händerna ovanpå varandras och flyttar upp den understa hela tiden).

  (För den oinvigde kan förklaras att Gubbskubbet i V-tuna springer två gånger i veckan och är öppet även för unga män och för kvinnor. På sikt önskas dock medlemskap i V-tuna FK, varför jag bara är sällsynt gäst).

 4. Jonna: Mmm, någon jättegrupp á la TSM:s elefanthjord är förstås svårt att få till utanför storstan.
  Jodå, nog ska jag springa LL! Vore superkul att träffas!!

  Malin: Ni verkar ha haft det urmysigt! Större städer har helt klart sina fördelar. Ibland.

  Anneliten: Den är verkligen briljant! Men det fanns de i gruppen som tyckte annolunda, och helt enkelt stannade och väntade istället för att springa tillbaka. Kanske orkade de inte springa lite extra.

  Jumper: Träffade förexten ett visst startnummer. Trevligt! Men han valde förstås en snabbare gruppering. Kanske ville han vara säker på att få vila öronen.
  Fartleken á la Gubbskubb har jag också lekt. Men tror inte att det var med ULK.

  Bertil: Alldeles eget påhitt. En synonym för blanda helt enkelt. Skulle kanske ha använt ”fruktsallad!”. Den leken känner du kanske till?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s