Ö(l)marinerat

Kom hem från Fuerteventura och Playitas sent i söndags kväll, och klev rakt in i ekorrhjulet. Ikväll fick jag äntligen tid att packa upp resväskan. En av sambons ölburkar hade sprungit läck. Den billiga Wexforddeckaren i pocketformat var återförvandlad till pappersmassa. Pumlans samling av lavasten glänste vackert våtsvart. I samma väska låg alla träningskläder…

Hann också kika igenom bilderna jag tagit under resan. Fascinerande fragment av en semester.

Träningscourten.

Gymet.

Löpvägarna.

Det ser ut som om jag befunnit mig i ett surrealistiskt, livlöst isolat. Eller hur?

Inget i bilderna avslöjar att att den där träningscourten vibrerade av energi när det var dags för gruppaktivitet i stekhett solsken.  Svetten forsade medan jag hjälplöst fnissande försökte få ben och armar att koordinera sig över step-brädan. Basic Power Step. Till exempel. Och Circuit Training. Hurtfriska danska ledare som vrålade keep it up! på skandinaviserad engelska. Kändes en aning löjligt, men vem bryr sig? Träna är vrålkul!

Det syns inte heller att jag på gymet fick välvilliga tips från killen i roddmaskinen bredvid. Han som när jag frågade om han rodde på ”riktigt” svarade: I´m on the dutch national team.

I det där gymet fick jag för övrigt försiktigt spendera de första dagarna eftersom det började göra ont att svälja på flygresan ner. Ungefär samtidigt som vi passerade Algarvekusten. Inte läge att träna hårt i värme då. Två dagar senare återstod bara lite snörvel och snor. Kunde äntligen springa.

Och det var faktiskt rent surrealistiskt. Sprang helt ensam i en annorlunda – ekande- tystnad. Över svartröda stenslätter omgiven av branta lavaknotiga berg. Stelnade och sönderfrätta. Torr mark. Torr luft. Hotpantsvarmt.

I morgon (om jag är frisk då, svenskt novemberrusk återuppväckte virusen) ska jag springa över fastfrusen förstasnö. I lavasandsdammiga skor. Som luktar öl.

7 tankar om “Ö(l)marinerat

  1. Välkommen hem. Du verkar ju ha haft det skapligt där nere. Själv har jag nöjt mig med tyst novemberdimma, vacker höstsol och ikväll löpning i mörker på snöfrasande vägar.

  2. Men vad tyckte du? Bra? Dåligt? Göra igen? Jaghar varit lite sugen, men resten av familjen (i alla fall tonåringarna) är ljumna till idén – trots att de gillar att träna.

  3. Låter som du haft det skönt och miljöombyte är aldrig fel, särskilt inte till varmare breddgrader. Nu är det bara på med icebugen och känna knarrande snö under fossingarna och slukas upp av skogens tystnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s