Vintervajsing

Vad i hela friden är det med december?

Jag fattar det helt enkelt inte. I år har ju högarna på skrivbordet väldigt lite gemensamt med Kilimanjaro. Jag rusar inte omkring som en iller på speed för att julfixa och helgtrixa. Men ändå ligger bloggen nere så länge att jag sånär glömt bort lösenordet till wordpress.

Det kanske beror på antalet liter?

glogg

Jag älskar glögg! Helst starkvinsvarianten. Som jag – för att med vettet i behåll kunna dricka en temugg per kväll – gladeligen kokar alkoholen ur. Det borde alltså inte bero på procenten. Kan det vara stjärnanisen?

6 tankar om “Vintervajsing

 1. Ja, så här kan vi inte ha det 😉 Visst är det lite lågsäsong på bloggandet (och springandet) jag försöker gång på gång ta bloggpauser för att jag inte tycker jag har något att skriva om men rätt som det är så blir det ett inlägg i alla fall…

  Uppskattar också glögg men helst då den vanliga vinglöggsvarianten. Åker ni norröver över julhelgen eller firar ni på hemmaplan? Jag kommer vara i Sveriges närmaste stad mellan den 24-26/12 och skulle gärna pladdra bort en timma i löparskor på juldagen om lust och tid att sällskapsspringa en runda finns!

 2. Haha, du undrade vart november tog vägen och nu verkar du inne i en cool afrika-lunk. Lågintensivt. Det är nog så det ska vara ibland; att luta sig tillbaka, njuta och bara betrakta strömmen av ”måsten” och ”borden” flyta förbi, till doften av kryddor och stjärnanis.

  Nu ser jag mest fram emot den stundande långledigheten och bara vara med inslag av rogivande löpning i naturen när andan faller på. Önskar dig en skön jul om vi inte hörs innan dess!

 3. Glögg är verkligen bäst. Jag brukar göra egen, som slår allt annat (förmodligen för att det inte är några tillsatser i) men i år kan jag inte dricka den så jag har nån slags konstig glöggabstinens. Ingen annan mesig alkoholfri glögg smakar lika bra.

 4. Om man köper starkvinsglögg för att koka bort alkoholen…, då är man sannerligen begiven på stjärnanisarom. Vi tror dock inte att glöggpimplandet är orsak till din decemberdvala utan bara en simpel yttring av den, och även om vi själva aldrig förstått vitsen med det där söta varma slibbet, anar vi tjusningen i att gå i decemberdvala. Eftersom vi på annat håll ser att du fortsatt att träna under bloggvilan, har vi ingen anledning att klaga, men det är oklart om du själv ser din decemberdvala som något gott eller dåligt?

 5. Staffan: Nej, vi kan verkligen inte ha det så här! Nu svarar jag inte på kommentarer heller. Skärpning!
  Hade verkligen varit kul att få ta en social löptur med dig. (Även om du kutat ifrån mig i ett moln anv snörök.:-)) Men vi åker, precis som du misstänkte, norröver. Övik nästa i morgon bitti!

  Malin: Har sällan druckit hemgjord, men minns fortfarande den underbara glöggen som kokades en nyårsafton för alldeles för många år sedan. Men sockerklump som östes med brinnande glögg. Väldigt mumsig!

  Jumper: Bra eller dåligt? Varken eller tror jag. Mer ett konstaterande över det rådande läget. Men ibland känenr jag mig lite ensam utan bloggvännerna. Trots stjärnanisberusning.

  Västgötskan: 🙂 Ämnen för blogginlägg saknas ju inte, så du kan faktiskt ha rätt. Kanske bir det rivstart efter ring klockan ring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s