Terrängtrots

När infaller den egentligen, trotsåldern? 43?

Om jag nu trotsar något genom att utmana min bråkiga fot. Eftersom jag inte är helt säker på att totalvila är det som gäller, så var det självfallet omöjligt att inte springa i skogen efter att sambon kommit hem och rapporterat att stigarna var klart löpbara. En vacker solnedgångstimme i början av januari. Oemotståndligt.

januaristig

Foten – hårt tejpad – protesterade svagt när jag satte fart nere vid postlådan, men efter att den blivit mjuk och varm, och jag nått skogen teg den still. I princip. Det känns att den förlorat i stabilitet, men ont gör det inte.

Eller så är det jag som inte hinner känna efter när jag hela tiden måste hålla koll på underlaget och planera stegisättningen. Just idag var det minusgrader, men under tövädret har hästar trampat mossa och lera sönder och samman. Nu hade marken återfrusit i vristknäckarmönster. Tur att jag väger lätt, och ofta kunde välja skarsnö framför söndertrasad stig.

Sista halvkilometern hem på asfaltsvägen lyssnade jag på foten igen. Inget större väsen, men tydlig tröttma i hålfoten. Nu kvider den under påsen med fryst majs, men det beror på att det tusan så kallt med fryst majs. Hur länge ska man kyla skador? Tio minuter? En halvtimme? Ännu längre?

7 tankar om “Terrängtrots

  1. Lite lagom lätt löpnig på ett inte alltför hårdknaggligt underlag skulle jag nog själv unna mig i motsvarande situation. Om det inte gör ont och inte blir sämre brukar det funka (sa den gamle räven).

    På din sista fråga svarar jag att det beror på den frusna grönsakens densitet och värmeledningskoefficient.

  2. Anneliten: Just nu är det google som gäller. Försöker lista ut vad som trilskas. För nog sjutton vill jag ut i skogen!

    Jumper: Hoppas den gamle räven har rätt. Tyckte det verkade som om foten föredrog mjuk stig framför asfalt, så jag hoppas att kung Bore håller sig borta.
    Och jodå, sambon har böjat springa lite mer frekvent. Riktigt roligt!

    Mammaspring: Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s