Sudd, sudd, sudd

Nyckelpiga. Nyckelpiga. Hjärta. Bamse. Tandkrämstub.

sudd

Visserligen har Pumlan en påse glaskulor, men hennes suddgummin går också bra. Att knipa om med tårna, lyfta och släppa ner i en burk. Klassiskt träning för fötter. Lagom ansträngande rehab när man ligger för ankar i soffan och slåss med streptokocker.

Har varit strandad bland soffkuddarna en hel vecka nu. Är oerhört less på olika versioner av överspända, amerikanska hemmafruar och putslustiga sitcoms, men min sjuka kropp har inte orkat något annat än hjärndödartv. Och att lyfta suddgummin.

Nu är jag inne på dag tre av penicillinkuren och läget börjar ljusna. Kan nästan gapa, och behöver inte ta både ipren och alvedon för att kunna svälja mer än mos och puré. Det räcker med alvedon.

Om jag sånär dött av tristess så tycks vänsterfoten ha uppskattat veckans inaktivitet.  Men precis som efter en klassiskt fotledsvrickning, känns det som om foten nu behöver byggas upp långsamt och successivt. Tur att en omtänksam gåva från en kär vän gömt sig i bokhyllan. Fylld av fiffiga fotfixarövningar.

fotbok

Det är en sån där bok om absolut inte borde damma i bokhyllan. Den borde ligga på soffbordet. Jämt. Och suddgummina borde ligga under samma soffbord. Jämt.

7 tankar om “Sudd, sudd, sudd

  1. Stiligt stilleben på den orientaliska mattan. Och tråkigare kan man ha. Åsnan Ior hade till exempel bara en trasig ballong att lägga i sin burk, om och om igen.
    Nostalgisk fråga: Har barnen ”luktsudd” nuförtiden som i början av åttitalet (Ja nu luktar väl Pumlans suddisar fotsvett förstås)?

  2. Dina fossingar har det ändå bra och blir väl omhändertagna av matte. Snart ska du se att left is (all) right. Starka och välmående fötter är något vi löpare värderar högt (fler borde göra det). Glöm inte bort övningarna när fossingen är återhämtad. Kan tipsa om något väldigt skönt, som jag kör efter varje löppass, och det är att stående trycka foten mot en hård studsboll/tennisboll och samtidigt röra på foten så att hela underdelen av foten får massage. Pressa ner foten så att det känns. Cheers och krya på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s