6 tankar om “Dagens frågetecken

  1. Haha, grävlingar! Varför skulle man vilja?? Vi har så mycket jättetama rådjur häromkring, kanske skulle ta ett sådan som husdjur, de är ju inte rovdjur liksom 🙂

  2. Ja, grävlingarna som sedan decennier bott under sommarhuset (som svärmor hyr) i skärgården är inte så ”sällskapliga” direkt (även om ryktet om artens aggressivitet är betydligt överdrivet med skrönor om ”kol i stövlar” och annat), men kanske är de trevliga om de tämjs, hur det nu kan gå till?

  3. Grävlingar lär lukta förskräckligt illa har jag nu fått lära mig. Och även om det är en myt att de biter tills benen krasar, så känns det lagom lockande ha mysa med en stinkande grävling i soffan. Läcker diet dessutom: maskar och sniglar. Som man väl själv får gå ut och plocka i trädgården. Eller kanske har man grävligen nosande i koppel?

    Jagande kolleger upplyste också om att grävlingar hålls som husdjur för att grythundar ska kunna öva på inför jakten. Man släpper ut sin icke-tama-sällskaps-grävling och låter hunden jaga fram den. Därav Jordbruksverkets tillåtande regler. Verkligen omysigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s