Fredagsrys

Vissa går på krogen. Andra sjunker ner i soffan med chipsskålen mellan knäna. Åter andra pulsar genom skogen i pannlampors sken.

fredag

Definitionen av fredagsmys varierar. Fast vårt mys blev smått rysligt här och där. Ljuset från en pannlampa fallar annorlunda än dagsljus. I snötäckt terräng var det inte alltid lätt att ut bäring. Ensam hade jag inte velat irra vilset bland granarna.

Och sen är det ju det där med skuggor. Och ljud. Och en hastig glimt av lysande ögon.  Sambon konstaterade att man nog gärna vill vara två när man stiglöper i skogen om natten.

Lite rös jag alltså. Men mest mös jag!

11 tankar om “Fredagsrys

  1. Själv tackade jag nej till fredagsmys med döttrarna i samma stund jag förstod att det var splattrig skräckfilm de menade med mys. Ditt mys låter mycket mysigare och mindre rysligt. Underligt nog är jag sällan rädd i skogen, för där finns sällan några skumma typer, bara skygga djur. I samhället däremot…

  2. Kan varmt rekommendera obanat spring i skogen i mörker! Även den egna alltför välkända skogen ser helt annorlunda ut och sinnena är på helspänn. Och visst hoade ugglorna.
    Tror faktiskt att jag skulle våga mig på att springa själv också. Under förutsättning att jag inte tiggat igång hjärnan med något läskigt innan. Börjar tankarna snurra om spöken, ilskna älgar och björnar – ja då är det kört.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s