På (för) liten fot

Jag vill köpa nya löparkor! Billigt. På nätet. På Wiggle, typ. Elller Startfitness. Funkade ju så jättefint när jag köpte löparkläder förra våren. Men skor? Nix.

Mina fötter är helt enkelt för små – drar UK 3 1/2.  Minsta skostorlek som går att uppbringa på sajterna är i princip UK 4. Morr! (Jaja, det finns några modeller i min storlek: 20 stycken på Wiggle. Ingen av dem vill jag ha. Hade jag tyckt att det var ok att springa omkring med glappande 4:or hade jag haft 254 dojjor att välja mellan.)

Vill förexten köpa nya terrängskor också. Eftersom jag vill prova skorna innan köp letar jag på svenska sajter, så kan jag gå till butiken sen. Som om det skulle bli aktuellt…

En modell på Löplabbet, tre på Runners Store. Samma märke på alla. Addnature, Ol-specialisten osv osv. I princip samma visa överallt.

Enda ljuspunkten är att det enda visan råkar vara Icebug. Jag gillar Icebug. Älskar Icebug! Men det hade varit jäkligt kul att åtminstone kunna prova några andra.

Finns förexten en ljuspunkt till; att jag blivit gammal och trampat ut fötterna. När jag var 20 hade jag storlek 2 1/2.

8 tankar om “På (för) liten fot

 1. Ja det verkar sannerligen vara ett problem. Knepigt. Själv fick jag specialbeställa sportkläder när jag var i tonåren för att inte ha allt för korta byxben på alla plagg. Lättare blev det sen när jag växte till på bredden också.

 2. Oj, jag har snarare omvänt problem, i allafall i butik. Brukar få spendera första minutrarna med att övertyga expediten om att jo, vi måste faktiskt titta på herrskorna för att hitta något som mina fötter platsar i. Samtidigt som mina fötter är väldigt smala, vilket gör utbudet lite begränsat. Men inte i närheten av så begränsat som dig, stackare!

 3. när jag beställde skor från England var de dessutom en halv storlek mindre än vad jag trodde… har ”alltid” kunnat ha Asics 38or men de här var mer som 37…

 4. Jag har 46 i löparskor men 45 i vanliga skor och har alltid undrat varför det är olika. UK-nummer har jag över huvudtaget ingen pejl på.

  Däremot vet jag helt säkert att du och två andra ULK-tjejer i natt sprang intervaller på Tekniska Högskolans tunnelbanestation (först längs ena perrongen och sen över till den andra och tillbaka längs den – ett varv på 2-300 meter. Jag hade joggat dit med A men när jag skulle sätta på mig blåa gympaskor för att hänga med er på ett varv, vaknade jag.

  #moreinformationthanyouneed

 5. Snorkkis: Klädmässigt är det nog enklare att vara kort (som jag). Mamma var expert på att korta av både byxor och blusar.

  Malin: Lyllo dig! Som slipper välja på rosa, rosa och rosa. 🙂

  Västgötskan: Kollade alla löparskor i garderoben och i alla står det 3 1/2. Men hoppet lever!

  Jonna: Hm? Det verkar onekligen lite klurigt det här med storlekar. Standardisering, tack!!

  Jumper: Aha! Det förklarar mina något stela vader. Måste ha varit J och M. De gillar galna upptåg.

 6. Man undrar ju varför det är så?
  jag har aldrig ”passat” in riktigt heller. För långa armar. För stora fötter, för platt….
  Kanske läge starta upp något med ”udda storlekar”. 😉

 7. Ingmarie: Ingen dum idé alls så längre den här löparboomen håller i sig. Löparprylar för de som är för smala, för tjocka, för kortbenta, för krokiga – typ de flesta kanske? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s