Villospår

”Solvarm, vårvacker och njutbar löptur i Spanarnas sällskap”, skrev jag i gästboken vid Lövnäs. En fridfull plats där Upplandsleden och Lillkyrka fornstig för en stund slår följe mellan ekarna.

fornstig

Innan dess hade mina favoritspanare Jessika Gedin och Göran Everdahl trollat bort den lite trista sträckan över kalhyggena från i förrfjol. Men Johan Hakelius spaning missade jag. Har nämligen svårt att lyssna samtidigt som jag försöker hitta.

Tänkte jag skulle finna mig en ny sträckning genom skogen. Knyta samman en runda för att slippa springa fram och tillbaka. Hamnade rejält på villovägar i en snårig björkskog. Tur att jag bara ger mig ut i det okända om solen skiner. Sol i ryggen på utvägen innebär att sol i ansiktet bär tillbaka. Men det kan ta en tag…

Hemmavid rekar jag lite inför framtiden. Men en karta i skala 1:50 000 är inte mycket till hjälp. Får nog blir solkompass, kiselstenar och kakmsulor nästa gång.

karta

6 tankar om “Villospår

 1. Hehe! Jag har också vara lite ”lost” en gång. Som du säger, tur att det inte är en mörk, gråmulen ösregnar dag. 😉
  Har en led här i närheten som jag inte ”vågat” mig på än. Är rädd att den kanske inte är så utmärkt som de säger att den är… Och vem vet vart jag hamnar då? Hehe! 😀

 2. Varför inte en liten vanlig kompass? Solen kan gå i moln, kaksmulor försvinner i mossan och vad kiselstenar används till har jag glömt (Antar att du inte ska ha dem i munnen för att likt Demosthenes öva diktion för att kunna ropa på hjälp tydligare i skogen).

 3. (Ursäkta min okunskap ovan. Har nu fått Hans och Greta förklarad av en härboende sagokunnig. Bullsmulorna hörde jag annars först talas om i ”Kalle Blomkvist och Rasmus”, där flickan Eva-Lotta kastar sådana genom kidnapparnas bilfönster för att Kalle och Anders ska hitta dom och följa efter)

  #muchmoreinformationthanyouaskedfor

 4. Men kaksmulor leder ohjälpligt till att du måste springa samma väg tillbaka. Om inte en fågel äter upp dem – då behöver du kartan i alla fall. Så mitt råd: skippa kaksmulor.

 5. Västgötskan: Ledmarkeringar är verkligen inte att lita på. Föreslår att du tar med ett garnnystan. 🙂

  Jumper: Så du kan inte dina bröderna Grimm utan och innan? Men en kompass är under alla omständigeter säkert ett mycket klokare alternativ.

  Anneliten: Överväger seriöst att köpa en gps. En sån som man har när man geocachar. Så kan jag äta upp kakorna.

  Jonna: Ett despert försök att skapa lite spänning i tillvaron, tror jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s