Nydubbat

cherry

Finge man tro min skugga – solnedgångslång – skulle jag inte ha några problem alls att nå de röda klasarna. Lockande. Sötsyrliga. Men jag får hoppa. Tynga ner en gren med vänster och plocka med höger. När jag släpper regnar det körsbär från himlen.

dubbarJagar skuggan vidare och spottar kärnor längs gruvägskanten. Tycker det knastrar högre än vanligt av makadamet, men det är nog bara inbillning. Så mycket kraftigare är inte dubben på mina nya skor. Exakt samma modell som föregångarna: Icebug Pytho Bugrip.

Vinterskor? Mitt i sommaren?  tycktes expediten på Löplabbet tänka. Men det struntar jag i. De sitter perfekt på min fot. Hugger sig fast i alla underlag. Som ettriga grävlingar. Biter till det krasar.

Jag behöver skor med bett i. För på torsdag springer jag i fjällen. (Återkommer till det i morgon. Eller i övermorgon.)

11 tankar om “Nydubbat

 1. Härligt att du är tillbaka i bloggsfären igen. Saknat dina poetiska och tänkvärda inlägg. Låter som du mår alldeles förträffligt! Ha det så gott i fjällvärlden. Ser fram emot en rapport därifrån.

 2. Staffan: Tack! Inget fel direkt kanske, men ombyte är alltid kul!

  Niklas: Trevligt att vara lite efterlängtad! 🙂 Jag mår absolut förträffligt. Stavas semester och är alldeles underbart skönt.

  Malin: Tack!

 3. Oj då! Här händer det grejer när man vänder ryggen till en vecka. Jag tänker då inte bara på att du återkommeit eftr din långa bloggpaus och dessutom i en ny kostym som får mig att yrvaket gnugga ögonen. (Jag avstår dock från min ovana att citera änkeman Jarl utan kontrar istället med en ny egen så kallad gravatar. Att låta jumper uppträda i sin röda tröja som på funbeat och jogg tillåter dock inte wordpress med mindre än att han byter adress)…., utan också på din stundande fjällresa (som du i och för sig förvarnat om redan i vintras. Njut !!

 4. Ingmarie: Tack! Satsar på superkul! Även om SMHI just nu utlovar -1 och snöbyar…

  Snitsaren: Stilfull gravatar!
  Har inte gjort min Moberg-läxa tillräckligt för att säkert veta vad som åsyftas.Han var väl aldrig av ett konservativare slag Jarlen?

  • Efter hustruns död flyttar en granne och änka in hos Jarl, men vill begripligt nog inreda hemmet efter eget sinne, bland annat flyttar hon hans spottlåda, varvid han utbrister: ”Flytta spott lådan?? Det glorde aldrig Kristina”. Därmed vill jag inte likna din blogg vid en spottlåda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s