Höst eller?

gulnatVisserligen påstår SMHI att det ska bli en tropisk natt i natt. Visserligen höll M och jag på att smälta bort i högsommarvärme under dagens upptäckarlöpning. Och vi har fortfarande semester. Men nog sjutton kan man ändå tro att hösten står direkt framför dörren med en hink gulfärg i näven. Hen har redan stänkmålat växtligheten på de högsta bergknallarna.

Upplandsleden norrut prasslade av nedfallna, förtorkade björklöv. Knastertorrt gräs kittlade runt vristerna. I juli har mina trakter knappast fått någon mätbar nederbörd. Allt är törstigt.

Även M och jag tyckte oss försmäkta av törst och i våra vattenflaskor skvalpade strax bara en bottenskyla. Vi kompletterade med ljuvliga hallon, men vände ändå vid Härnevi kvarn efter dryg halvmils löpning. Längre än en timme pallar jag inte när temperaturen snuddar 30-strecket.

hallonHarnevikvarn

7 tankar om “Höst eller?

 1. Härnevi kvarn minnsann, bekanta trakter då min fru mormor och morfar bodde i Brunnby, bara några kilometer närmare Salavägen, gården är fortfarande i släktens ägo och vi är där ibland. Jag har sprungit därifrån in till Enköping några gånger.

  Ja, de första riktigt heta dagarna i sommar har anlänt, jag klagar inte även om det gör det varmt att springa eller göra något annat vettigt!

 2. Håller med Staffan, kända trakter 🙂

  Gjorde samma notering när jag promenerade idag, fallna gula björklöv får en inte riktigt att associera till juli…

  Himla snygg ny design, har inte sett den förut när jag bara läst i mobilen!

 3. Vill minnas att A också kommenterader de ”höstlikt prasslande löven” under dagens stekheta löptur. Erinrar mig i sammanhanget också att någon författare (Bengt Emil Johnsson?) berättat om hur en man som i juli månad arbetade på ett tak plötsligt stannade upp i spikandet och efter en liten paus hördes säga: ”Hösten”. På samma sätt brukar snitsaren konstatera den torra sensommarhettan redan i maj…

 4. Staffan: Även om vi som bor söder om E 18 väl egentligen förväntas tycka att allt därom är död och pina så måste jag erkänna att det var riktigt fint uppåt Härnevi. Men så är jag inte heller nån tvättäkta Trögdsbo.

  Malin: Mörkret om kvällarna gör också sitt till. Och de brådmogna sädesfälten.
  Kul att du gillar min nya kostym!

  Ingmarie: Förstår att du juter i fulla drag. Själv föredrar jag liiite svalare temperaturer. Fast varmare än 5 får det gärna vara.

  Jumper: Takbyggaren har en klar poäng tycker jag. Plötsligt känner man det – att hösten kommit. Och aldrig kan man sätta ett direkt finger på exakt vad som fick pendeln att svänga över.

  Mammaspring: Visst är hösten härlig! Oxå. Och våren. Och lite, lite vintern oxå.

  • Jag kan lite hålla med dig, jag har lite svårt att hitta roliga löprundor i nköpingstrakten, mest fält och odlad mark runtomkring staden tycker jag och svårt med vettiga rundor och själva stan är inte så rolig att springa i heller…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s