Frökenflator

Handflator alltså. Som en pimpinett fröken. Med snipmun.

Hamnade – oplanerat – på ett temapass på gymet. Tema lyfta tungt – rygg. Marklyft, raka marklyft, latsdrag och enhandsrodd.

1. Skivstänger med tunga vikter tär på handflatorna. Måste skaffa valkar.

2. Skivstänger med tunga vikter kräver starka nypor. Måste packa mer i kassarna från Konsum.

3. Skivstänger med tunga vikter är tunga att lyfta. Det är jobbigt. Man blir väldigt trött i musklerna. Men endorfinkick? Icke!

Det senare resulterade i snipmunnen, eftersom jag egentligen hade tänkt slita livet ur mig på ett cirkelfyspass. Kravla omkring i min egen och andras svett och kvida lite mellan varven. Sånt jag verkligen, verkligen älskar.  Hade lite svårt att ställa om till tunga-lyft-grimaserande. Men det gick.  Är man i träningslokalen är det ju lika bra att ge sig själv valuta för pengarna. Träningsvärk i ryggen i det här fallet. Så snipmunnen blev ändå ett leende till slut. Med handflatorna är det värre.

9 tankar om “Frökenflator

 1. Eller så skaffar du sådana där lite små-fåniga feminina (förlåt, men jag har aldrig fattat varför tjejer har sådana medan killar inte tycks behöva) handskar. Utan fingrar. Man ser dem ofta kombinerade med rödmålade långa naglar, men det är nog inget krav.

 2. Tänker att du bör vara rätt stark om nyporna och flatorna är din svaga punkt. För mig är det nog tvärtom. Jag orkar inte lyfta.. Fast förr var det bara tunga vikter som gällde för höjdhoppsträning ich de lyftes i en sunkig lokal under Stadions Lidingövägsläktare. Aldrig bara bara korta snabba sittups utan alltid hela vägen på starkt lutande plan och med 10-kilosvikt bakom nacken, maxbenpressar i ställning osv. Vet inte om det var optimalt men det var så vi körde på den tiden. Nu räcker den egna kroppen som vikt…. Handskar låter som ett bra tips.

 3. Malin: Den bör chockas ibland – kroppen – efter att man först invaggat den i falsk trygghet. Bu! 🙂

  Anneliten: Kanske för att bäraren tycker att det inte går att matcha röda naglar med valkar? Men om jag tar det lilablånagellacket så kanske… Måste kolla handskfrekvensen på gymet nästa gång. Och jämföra med användandet av de där banden som många virar först runt handleden och så runt stången. Kan det vara macho killvarianten?

  Jumper: Jag har faktiskt rätt klena nypor. Försökte mig på armgång för någon vecka sen, och dråsade omedelbart i backen. Reflexmässigt känns ju inte tung styrketräning som det bästa sättet att träna på för att hoppa högt. Möjligen explosiv, tung styrka – men det kanske var det ni gjorde i den svett- och linimentmarinerade lokalen?

  • Ja, antagligen så explosivt vi kunde med de vikterna. Oftast bara i set om sex upprepningar. Efter 1940-talets träningsråd om att möjligen komplettera höjdhoppandet med kulstötning, men då med en mycket lätt kula för att ”spänsten” inte skulle riskeras… så gällde i mitt 1960-tal den ryske höjdhoppstränaren Djatjkovs tankar om tyngdlyftning eftersom ryssarna med Brumel i spetsen var bäst då. Minns att jag även provade isometrisk styrketräning, men varifrån impulsen till den kom ifrån minns jag inte.
   När det gäller färgen på naglarna, kan du väl helgardera som Emma..

 4. Hehe, föreställer mig snipmunnen 🙂 Körde också rygg häromdagen och noterade att kontorsnyporna inte är gjorda för rodd och latsdrag. Inte latsen heller för den delen… I allafall inte tränade för det.

 5. Haha! same here!
  Mina händer är uber-klena när det gäller att dra i tunga grejer men de är ena rackare på att öppna hårt fastskruvade burklock!
  Det finns förresten remmar om det kniper.

 6. Jumper: Brynäsfärger på naglarna kanske, för at provocera svärfar, Nu när regnbågen är gjord.

  Malin: Tycks som om de där latsen är väldigt oanvända i ens vardagsliv. Förmodligen hade vi större daglig användning för dem när vi jagade mammutar. Jaga pennor på skrivbordet kräver inte mycket. 🙂

  Jonna: Små babyvalkar visar sig redan på mina händer – efter ett pass!

  Ingmarie: Lyllos dig! Mina är helt hjälplösa som burköppnare också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s