Krass backverklighet

Här går man runt och inbillar sig att man inte är i totalt urkass form. Jag menar, jag har ju ändå sprungit hela sommaren.

Och sen hoppar verkligheten upp och biter en i baken.

Försökte mig på att springa ett backpass i Kånkabacken i Lillkyrka igår. Voj, voj! Redan i slutet av första backen skrämde  det hårda flåsandet halvt livet ur en tant med knähund. Blev rätt förskräckt själv också för det lät väldigt raspigt och högt det där flåsandet. I backe nummer två förvandlades låren till överkokta makaroner och sen gick det bara utför – även när det gick uppför. Sjukt dålig backform!

Sjönk ner på bänken som står (stod) på toppen. Då hoppade verkligheten = marken = upp och bet mig i baken. Eller snarare min häck druttade ner. Väldigt murken bänk. Väldigt ilskna myror.

7 tankar om “Krass backverklighet

 1. Hahaha, underbart inlägg! Även om backformen inte når önskvärda nivåer är skrivformen verkligen på topp! Vilket avslut, ledsen av att jag njuter av att du druttar på ändan men det är bara så bra formulerat, ler fortfarande 🙂 !!

 2. Ho ä ju för toki!….höll jag på att skriva. Lika roligt som själva inlägget finner jag namnet ”Kånkabacken”, men fråga mig inte varför mungiporna går igång på det. Kanske är det dess provinsiella klang som sätter fantasin i rörelse: ”Kom, vi drar till Kånkabacken”. Lite samma dignitet som ”Mörbyguppet” i Stocksund på femtitalet. Vad själva träningspasset beträffar, tycker jumper att du är onödigt pessimistisk. ”Kånkabacken är ju ändå Kånkabacken”.

 3. Det braiga är att nu kan det bara bli bättre!
  Inte för bänken kanske men för flåset. 🙂
  Och du, man SKA flåsa i backar. Annars är man nog en tant med knähund. 😉

 4. Staffan: Tack! Dråpliga situationer är alltid tacksamma att skriva om.
  Malin: Oerhört oempatiska kryp! Jag fick linka över till en sten på andra sidan spåret.
  Malin2: Tack!
  Anneliten: Här finns minsann gott om potential till utveckling!
  Snitsaren: Jag har frågat lokalbefolkningen med fler år i bygden än jag varifrån namnet kommer, men inte fått ngt svar. Det kan väl ändå inte syfta på den finska nationasporten kärringkånk?
  Ingmarie: Kan absolut bli bättre! Ett par backpass till så kanske jag bara låter som ett litet, litet, litet ånglok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s