Kurvtagning

ultunaasenDe ligger slickade mot varandra – höjdkurvorna på Uppsalaåsen. Så tätt att klättringen förvandlar kroppen till en ostkrok, som trycker sig uppåt med händerna mot knäna. Och som på väg nedför branterna surfar i rullgruset.

Jag håller fast vid årets träningsrutin – att inget får gå på rutin. Utan mål för säsongen hoppar jag glatt som en guttaperkaboll mellan träningsformerna. Som orientering med IF Thor.

Antagligen gjorde jag allsköns idiotiska vägval, på härsen och tvärsen över den kuperade åsen. Ur orienteringssynpunkt. Men eftersom jag bara är en låtsasorienterare behöver jag inte bry mig ett skvatt om såna teknikaliteter. Istället kan jag glädja mig åt ett rejält backpass och mjölksyran som killade i knäna.

9 tankar om “Kurvtagning

 1. Första stycket är poesi för mina ögon. Surfa i rullgräset! Och jag känner känslan i kroppen. Låter som en schöön förutsättning med icke-rutin (som i sig blir till en rutin;) och att du hakat på lokala orienteringsklubben. Om två veckor ska jag gå en navigeringskurs och damma av kartläsarsinnet. Låter som du har en bra kalibrerad kompass i tillvaron!

 2. Nänns påstå att även jag log belåtet åt bilderna i det första stycket. Ser för mig exakt hur du måste ha sett ut när du besegrade höjdkurvorna…

  Att orientera dåligt är lika roligt som att orientera bra tycker jag. Om man inte deltar i en budkavle där andra blir lidande förstås.

 3. Niklas: Ibland känns det iofs som om kompassen – ellerär det sextanten – mest snurrar förvirrat i jakt på bäring. 🙂 Men skönt kravlöst är det!
  Kartplugg inför premiären som fellrunner på brittiska örarna gissar jag?

  Malin: Tack! Tror alldeles säkert att fler skulle må rätt bra av sluta stirra på rigida träningsplaner. Men kanske inget för den som har ett specifikt mål i sikte. Särskilt snabb blir jag inte…men kul är det!

  Jumper: Orienterar man galet så får man ju dessutom njuta längre tid av banan. Men ibland blir jag rätt irriterad på att jag missar kontroller som ligger mitt framför nosen på mig.

  Jonna: Riktigt kul är det! Och så slipper man uppleva att man till exempel blir långsammare löpare med åldern. 🙂

  Anneliten: Ska jag upp för åsen i spöregn tar jag på mig gummistövlar för säkerhets skull. 🙂

 4. Malin: Riktiga orienterare har pannband. Bara en sån sak. 🙂

  Ingmarie: Eller hur! Ord ärvt i rakt nedstigande led från min farmor, som uppenbarligen tyckte att jag och min bror hade likheter med gummi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s