Plyoplågan

Men snälla! Hur patetiskt ynkliga ben kan man ha egentligen! Några minuters plyo á la Tapout XT och mina går i strejk. Det är ju rent löjeväckande!

Plyometri – explosiv benträning alltså – är nog min sämsta gren. Tio saxhopp och låren gråter mjölksyra. Det finns lite att utveckla på plyofronten…

4 tankar om “Plyoplågan

  1. Ett bra besked som tyder på att stora förbättringar väntar om hörnet. Ska själv lägga in lite hopp i min köksgympa, ty mitt löpsteg är numera riktigt segt. Borde för övrigt nog ha exploderat mer som komplement till den tunga skivstångsträningen under min hoppartidpå sextitalet. Har sett hur Stefan Holm och grabbarna studsar nuförtiden….

  2. Malin: 10 är ändå en klar förbättring jämfört med första gången, men låååångt kvar tills jag pallar 45 sek.

    Jumper: Explosioner borde ju vara perfekt träning för hoppsport, men det var alltså inget man trodde på på din tid? Och jag tror absolut att det är bra om man vill ha lite mer schvung i löpsteget. Bara man tar det lite varligt, muskler äldre än 25 brister lätare vid hoppiga belastningar.

    • Antagligen var det bara jag som var lite dum i huvet och tog för mycket fasta på det som var lite nytt. Säkert studsade Brumel och dom andra en del också… (med eller utan bjyväst).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s