Fläsket brinner

Löptur vid minus 5 – då blir jag röd om fläsket. När det är kallt blir de delar av kroppen där blodkärlen befinner sig långt från huden alldeles grisskära. Som kärlekshandtagen och gäddhänget. Och rumpan. Vackert rosenrumpad i kväll.

9 tankar om “Fläsket brinner

 1. Att frysa om bakdelen finns inte i min löparvärld – möjligen då om magen som får ta fartvinden. Händerna och nästippen är däremot känsliga när det kryper långt under noll.

 2. Kärlekshandtagen (”love handles” om jag fattat google rätt) var mig helt obekanta. Både som ord och som använda handtag. Undras också varför det heter gäddhäng (ej att förväxla med Gällivarehäng eller Salzburg-häng som jag också kunde kalla det efter att ha sett ungdomars byxor på järnvägsstationen där… vadå jag virrig? vadå hålla sig till ämnet?)

 3. Jag tänker att ”fläsket” måste vänjas lite, precis som övrig lekamen! I drivorna av löparkläder i min garderob finns två par vintertights jag är extra förtjust i, de är fortfarande mjuka som tunnar tights och inte så ”pansarstela” att löpkänslan går förlorad. Craft Thermal tights och Adidas Supernova brushed tights heter de och de är förstärka med ett tunt men effektivt microfleeceliknande material just över lår och rumpa och fungerar riktigt bra även när temperaturen är långt under noll. Kompletterade med underställ när det är riktigt bistert och jag fryser aldrig ändå utan då är det andra faktorer som begränsar, brukar dra gränsen vid ca -15 grader.

 4. Samma här! OCH om händer, armar, tår, näsa och knäskålar.
  Det underliga är att man brukat ju säga att tunna (löpare) har för lite underhudsfett och det är därför de fryser. Men det stämmer ju inte riktigt för då skulle man inte frysa om ”fläsket” och tjocka personer skulle typ aldrig frysa.

 5. Anneliten: Bara, bara, bara muskler. Såklart. Under ”täcket”. 🙂
  Malin: Precis så för mig också. Jag fryser inte direkt, men huden är iskall och knallröd.
  Jumper/Snitsaren: Några ämneshållarkrav finns inte här. Hörde ett nytt amerikanskt utryck för kärlekshandtagen igår: muffintops. Rätt träffande tycker jag, som älskar amerikanska muffins (bakverken alltså) som svällt över formens alla bräddar. Gäddhängsfrågan vill jag bra gärna hitta svaret på.
  Staffan: Tack för tajtstipset! Var faktiskt in på sportbutiken igår för att investera i nya tajts, men gick ut utan eftersom jag blev så velig av modellutbudet. Nu vet jag vad jag ska fråga efter!
  Jonna: Det det fint i nosen!
  Ingmarie: Ja hur hänger det där ihop egentligen?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s