Höstlov

hostlov_redHöstlov. Det betyder väl att man placerar barnet framför i-paddan och själv springer ut i höstlövprasslet? Just vad jag trodde.

Det är liksom svårt att låta löpstigarna i skogen ligga orörda när man plötsligt inser att man är ledig mitt på blanka förmiddagen en alldeles vanlig vardag. Eller stört omöjligt snarare. Alltså spinger jag. Medan barnet sitter uppkrupen i soffan och via you-tube tittar på andra som spelar dataspel. Hon tittar alltså inte på tv. Hon spelar inte dataspel. Hon tittar på när andra spelar dataspel. Passivitet i kubik.

Så jag skyndar mig hem och tvingar ut barnet bland löven. Hon är måttligt förtjust. Men häxpyssel på biblioteket går hem. Och gofika på bästa myskafét.

Vid nattningen är hon nöjd med dagen. Säger: men du får gärna springa i morgon också så jag får mysa i soffan.

10 tankar om “Höstlov

 1. Försöker föreställa mig hur dessa youtubeklipp kan se ut och minns sådana som exempelvis visar halvgalen publik vid idrottstävlingar,…? Jag har för övrigt aldrig någonsin spelat dataspel (om man inte räknar sådana små som fanns på 1980-talet i enkelt fickformat, där man typ skulle rädda ett trädgårdsland från spindlar med en giftspruta). Höstlöv tycker jag däremot om.

 2. Anneliten: Har försökt. Med inte alltför lyckat resultat. Löpning var ”tråååååkigt”. Så nu hoppas jag på att hon själv – förr eller senare – ska inse tjusningen.
  Snorkkis: Höstlov en en av de många fördelarna med att vara förälder. Folk utan barn tycks ha svårare att motivera för sig själva och omgivningen att de ska vara lediga sista vekan i oktober.
  Malin: Eller hur!? Ibland bjuder hon hem kompisar och så sitter de tre stycken uppradade i soffan och tittar på när andra spelar dataspel. Jag fattar ingenting. Vilket väl bevisar att man är en sån där urbota vuxen typ. Huvva!
  Jonna: Lyllos! Höstlovet att verkligen en suverän uppfinning! Fanns inte när jag gick i skolan minsann.
  Snitsaren: Leta efter ”dualdgaming” och ta dig en titt. Om du förstår vitsen får du därefter gärna förklara den för mig, som int heller spelat mycket dataspel. Men antagligen borde försöka hålla mig lite mer uppdaterad för att hålla koll på vad Pumlan håller på med.

 3. Haha, stor igenkänning! Vilket kåseri, sluta aldrig blogga snälla, eller om du gör det, ge ut en bok!!

  Vi vill ofta göra saker tillsammans med barnen som de uppskattar, ibland har vi dock inte olika uppfattningar, barnen och vi, vad de helst av allt vill göra. Mysa i soffan brukar vara uppskattat i begränsad mängd, med eller utan vuxensällskap!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s