Fulltankad

En stor portion kyckling och cyrrykorn en halvtimme innan spinning med tabataintervaller. INTE en bra idé.

Jag tycker det är jättefiffigt med träning på på F&S på lunchen. Mycket enklare att få till familjelogistiskt än kvällsträning på F&S. Men det här med ätandet…

De pass jag går på börjar 12:15. För sent för att jag ska kunna äta efter träningen utan att svimma av hunger under passet. Jag har försökt käka mellanmål före och lunch efter, men inte ens då räcker energin riktigt. Och efteråt har jag – som alltid direkt efter träning – svårt att äta. Får i mig halva lunchlådan. Ett par timmar senare knaprar jag pennor och suddgummin, och blodsockret åker berg- och dalbana.

Lunch före funkar bäst. Men då gäller det att inget jobbrelaterat dyker upp på väg till lunchrummet. Mat 45 minuter innan går bra. 30 minuter innan = mjälthugg. I kubik. Låtsades att jag kröp ihop som en tävlingscyklist. Egentligen kramphöll jag styret för att inte drutta av cykeln.

Hur löser du matfrågan vid lunchträning?

5 tankar om “Fulltankad

 1. När jag jobbade brukade jag springa på lunchen innan mat (typ 11.20), eller gå på pass och hos oss börjar de 11.45. Extra mellis en timme innan funkar. Fast jag har å andra sidan inga problem att äta efter träning.

 2. Till Olivers kommentar (som naturligtvis också gäller mig) kan jag tillägga att jag dessutom tycks kunna träna på såväl fastande som full mage, vilket möjligen säger något om kvaliteten på mina aktiviteter…

 3. har inga som helst problem att äta efter ett spinningpass. Inget pass när jag tänker efter. Däremot får jag problem om jag INTE äter. Då blir jag illamående och tar extremt korkade beslut. Som t.ex att jag inte behöver äta vilket gör att jag blir ännu mer korkad o.s.v o.s.v.
  Kanske funkar det att äta halva lunchen 45vmin före och sen andra halvan efter? Du får tvinga i dig den. Snart nog kommer din kropp kräva att du äter. 🙂

 4. Oliver: Lyckos!
  Malin: När jag kan styra starttid själv – om jag ska lunchspringa till exempel – brukar jag ge mig ut redan klockan 11. Har jag ätit mellanmål vid förmiddagsfikat funkar det. Någorlunda. Men något intensivare pass pallar jag inte. Kanske äter jag för lite frukost, och kroppen har energiunderskott ända fram tills den fått lunch? Ska testa grötfrukost nästa vecka.
  Jumper: Ett lugnare pass (med detta inte sagt att det är vad du pysslar med) klarar jag, knaprade på lunchen under tiden om så krävs , typ fjällmara. Men vid intensivare saker blir det klurigare.
  Ingmarie: Maten smakar ju så illa när man tvingar i sig den…men jag ska göra ett försök. Nästa gång kollegerna stoppar mig med ”viktiga” saker när jag smiter iväg klockan elva för att värma matlådan, alltså. Tar jag mig till lunchrummet i god tid har jag inga problem att trampa järnet med full mage.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s