Te är inte godis

te2Måttstocken – mina tajtaste jeans – var brutalt ärlig efter nyårshelgen. Dragkedjan glipade när jag knäppte översta knappen, och muffintopparna vällde över linningen.

Jag tänker sällan på min vikt eller mitt midjemått. Litar på att blåjeansen signalerar när det är dags att hålla lite bättre koll. Som nu.

Inte för att ett eller annat kilo till skulle göra så mycket. Egentligen. Men jag vill helst slippa köpa nya jeans. Och bulliga muffins innebär inte bara viktökning, det innebär också att jag okynnesätit en massa onödigt. Tomma kalorier som varken gör kroppen eller tandläkaren glad. December är riskabel. Full med knäck och glögg och saffransbullar och mandelkakor och rocky-raod-fudge och…

Så nu pågår projekten ”noll småätande” och ”sötsaksstopp”. Fast någon anti-socker-fundamentalist blir jag aldrig. Jag tror inte på nolltolerans, så jag lusläser inga innehållsförteckningar i jakt på dolda sockerfällor. Och på lördagar får jag äta godis.

Där emellan försöker jag lura sötsuget genom att dricka te.  Det stoppar inget som helst sug! Är det inte lördag snart!?

8 tankar om “Te är inte godis

 1. Enligt en gammal klyscha är det skit samma vad man stoppar i sig mellan jul och nyår. Det är ändå tiden mellan jul och nyår som räknas. Den kanske borde döpas till ”tea time”? Kom också osökt att tänka på SI-systemet när jag läste ditt inlägg. Vi har ju riksmetern och rikskilot, varför inte riksjeansen?

 2. Lördag hela veckan lååååång till nästa gååååång?? Nä, skämt åsido. Sötsug botas bäst med träning tycker jag. Då blir jag bara sugen på riktig mat.

 3. Nötter funkar bra på mig när suget blir starkt. Och är det choklad du suktar efter så testa extra magnesiumtillskott. 🙂
  Håll ut!
  Om bara en dag är det lördag igen. 🙂

 4. Anneliten: Har bara läst vad andra skrivit om boken, och hållit den i handen på bokhandeln. La dock tillbaka den eftersom jag var rädd att den skulle vara ytterligare ett svart/vitt inlägg i kostdebatten. Är den det?
  Oliver: Ska erbjuda mina kolleger att ta hand om jeansen. Kanske kan de få en lika fin glaskupa som rikskilot? (Jag jobbar på ett dotterbolag inom SP, och på huvudkontoret i Borås inhyser man kilot, som för övrigt har tappat i vikt jämfört med det Parisboende urkilot. Om jag minns rätt är det dock Pariskilot som gått upp i vikt, snarare än att vårt svenska kilot bantat. För många Madeleinekakor kanske?
  Mammaspring: Tack för tipset! Bad sambon köpa hem några mer spännande teer sist han var och handlade. Han kom hem med lady grey…
  Malin: I wish!  Träning funkar absolut, det har jag också märkt. Men efter den där riktiga maten blir jag ofta sugen på det där söta. Alldeles direkt efter alltså, när det tycks som om kroppen gärna vill ha något att kicka igång matsmältningen med.
  Ingmarie: Jag vet precis vad jag ska belöna mig med – en pepparkaka med sjukt mycket glasyr på som frestat mig i skafferiet hela veckan. Jag knaprar faktiskt lite magnesium just nu – för muskelfunktionens skull, kanske är det därför de överblivna chokladaskarna inte känns så lockande.

 5. Nej, den är inte så svart/vit tycker jag. Jag är mycket positivt överraskad och fick en del insikter som inte bara handlade om hur vi äter och bör äta utan om hur kostråd (eller brist på sådana) styrs. LÄS! Jag är ju Storytel-fantast så för mig var det ”gratis” lyssning (eller i alla fall ingen merkostnad), men om man kan något som helst biokemi retar man sig nog (jag gjorde det) på uppläsarens uttal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s