#rulfie

Selfie (självporträtt medelst mobilkamera) tog sig som bekant in på årets nyordslista. Och i bondekretsar gillar man Felfies (selfie från farmen).

Självporträtt tagna under löprundan ser man ofta på sociala medier. Som hos Ingmarie. Hon är proffs på att fånga sig själv i farten.

Men varför har dessa egenföreviganden inget eget ord? Jag har i alla fall inte hittat något. Så jag föreslår Rulfie. För ”selfie on the run” eller ”runner selfie”. (Funderade på Relfie också, men den hashtaggen har någon snott för outgrundliga syften.)

Försökte själv idag.

rulfie rulfie1

Svår konst. Jag skyller på att jag har för korta armar. Och springer för fort. (OBS! skämt.)

Har du tagit någon rulfie idag?

13 tankar om “#rulfie

 1. Har inte ens försökt även om nu tempot knappast skulle vara till hinder. Så här vintertid bildas av någon anledning istappar i snorbromsen och om inte självcensur rådde skulle resultatet snarast bli en ”hellfie”.

 2. (Som av en händelse har jag skrivit ett (ännu opublicerat) blogginlägg som jag populistiskt kallat ”Selfies”, men nu inser jag det borde heta Kolfies eller nåt, även om mobilkameror inte är inblandade där). Vad löparen jumper beträffar kan han visserligen fotografera med sin telefon, men någon möjlighet att överföra bilden till datorvärlden har han inte längre och dessutom inget forum att publicera ett eventuellt resultat på. Han nöjer sig med att spegla sig när han kommer hem…

 3. Hi hi. Minns en gång när jag sprang fler intervaller än jag tänkt för att jag inte lyckades fånga med kameran (som jag ställt på en bänk). Hade laddat ner någon app som jag tror heter Gorillacam (Ingmaries tips).

 4. Angelica: Kul att du kikade in hos mig! Det måste finnas nåt knep…
  Ingmarie: Tack! Beröm från eliten är guld värd! Du skulle bara se resten av försöken. Ser helt imbecill ut. 🙂
  Oliver: Istapparär kyligt! Som i coolt. Du vet, som Wassberg.
  Snitsaren: Tänker på dina bilder (de du skulle kunna ta), för evigt fångade i din telefons inre. Tills den dag en hacker hittar den i en sedan länge bortglömd låda och blir sittande, funderande över de svettiga porträtten med lätt skakoskärpa.
  Malin: Tycker du blev jättefin! Gorillacam (se Annelitens kommentar) är nog bara en del av hemligheten med Ingmaries självporträtt.
  Anneliten: Hihi! Minns det inlägget, och de charmigt sneda bilderna. Konstnärlig touch, tycker jag vi kallar det för. 🙂

  • De flesta bilder jag tagit är dessvärre radera ur kameran. Min snyggaste rulfie tog jag nog annars med fördröjd självutlösning (oj det lät visst snuskigt!?) när jag sprang barfota på en äng i Skåne. Bilden finns (förutom i vår kraschade dator och på den döda bloggen MaxochNisse) förhoppningsvis på ett USB-minne.
   Man kan också fotografera vägen man springer och där är du sannerligen mästare.

   • Då får helt enkelt ta och kopiera ut den från MaxochNisse. Blir förstås dålig upplösning (inte fullt lika snuskigt), men den får inte skatta åt förgängelsen.
    Vägar är egentligen mer min grej. Naturen är fsaen så mycket snyggare än min nuna.

 5. Ping: Xepet re | Efteråt hos farbror Steffe

 6. Ping: Lördagslyx och söndagsfys | Lite Längre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s