4 tankar om “Stubbad senväg

  1. Rapsåkrar växer inte precis på trän här uppe, men inlägget väcker minnet av hur det var att springa barfota på en nyskördad kornåker. Hur det lät minns jag inte, men väl hur det kändes.

  2. Tjejen som tar alla chanser att stimulera sina sinnen under en löptur !! Jumper gillar! Men passa på att njuta, ty efter vad jag hört säger Mälardalens rapsbönder, att det blir svårt att odla deras vårsådda variant,.. om något bekämpningmedel (som gör bin orienteringsodugliga) eventuellt kommer att förbjudas. Fast det kanske låter ungefär likadant om andra stubbåkrar (av vilka jag har barndomserfarenhet av hur skånsk rågdito känns under bara fötter).

  3. Oliver: Raps kusin rybs skulle möjligen kunna odlas även hos dig, men skulle knappast hinna bilda frön. Själv har jag aldrig testat bara fötter i någon åkerstubb överhuvudtaget. Och inte känns det så lockande.
    Jumper: Man får göra det bästa av grådassiga turer.
    Det är alltd synd om bönderna. Är det inte regn så är det torka så är det snömögel så är det rapsbaggar. Tror faktiskt att raps låter lite, lite annorlunda är råg och andra spannmålsslag.
    Ingmarie: Det gäller att utnyttja de små glädjekornen varän man hittar dem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s