Kuckelmuckel

nal Sjukgymnasten förvandlade ena sidan av min häl till en piggekott idag igen. För tredje gången. Men den irriterade slemsäcken vill ändå inte riktigt pigga på sig. Fortfarande lite vätska som envist återkommer mellan de stickiga behandlingarna.

Så idag föreslog sjukgymnasten att jag skulle dra ut den sista vätskan genom att lägga en spirtindränkt bomullstuss mot hälen under de tre kommande nätterna.

Ursäkta?!

En spritdoppad tuss mot huden skulle alltså suga vätska ur en slemsöck bakom hälsenan?

Luktar kvacksalveri, tycker jag. Eller åtminstone huskur med ytterst tvivelaktig effekt. Men va´ f-n, en liten dutt whisky kan ju knappast skada.

13 tankar om “Kuckelmuckel

 1. Synd på din slemsäck, men ge den en liten hutt så blir den väl åtminstone lite gladare. Blanda gärna i lite vitlök också, ty vitlök och brännvin är huvudingredienserna i de flesta fungerande huskurer…har jag läst. Min farmor skulle ha föreslagit ett grobladomslag…hon var absolutist. Men hitta groblad så här års är väl inte så lätt?

  Skämt åsido det är skit när kroppsdelarna inte är pigga. Håller tummen för whiskyeffekten!

 2. En till dig hälen, en till mig 🙂
  Intressant test – har aldrig hört om den behandlingen så ser fram emot att höra hur det fungerade. För mig funkade stötvågen fantastiskt bra på slemsäcken. Men vette tusan om inte en hutt eller två varit trevligare (trots att det smakar illa).

 3. Oliver: 🙂 Kanske lite ingefära också? Och nässlor i kudden. Det hävdade min sambos mormor hjälpte mot allt.
  Ilskna slemsäckar är som tur är tämligen lätta att leva med. Går till exempel att springa med. Då är det betydligt värre med muskelbristningar. Huga!
  Malin: Med tanker på hur snabbt spriten avdunstade från den fasttejpade tussen tvivlar jag på att slemsäcken ens blev salongsberusad. 
  Jumper: Voltaren ska ju guvebars bara ta sig in i huden, inte locka ut något i djupet gömt. Fast jag tycker iofs inte att voltaren i salvform ger mycket till smärtlindring såvida inte det onda sitter väldigt ytligt.
  Ingmarie: Nix. Värt ett försök! Ska strippa huvudet i kylen på ett par blad.
  Snorkkis: Hade nog helt klart haft större effekt på mig, för någon skillnad på knölen vid hälen kan jag inte se. Mer än att jag fått ett blåmärke efter nålarna. Stötvågsbehandling blir nog sista utvägen. Låter så oerhört gräsligt smärtsamt. Tänkte testa vodoo först…

 4. Hacka bladet så saften kommer fram. Lägg sen direkt på huden där du har ont/slemsäcken finns, och vira in med plastfolie. Ha på över natten. (Gärna nytt på dagen om det går)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s