Bara gör!

En sån där dag igen. Typisk vinterdag á la 2014. Med våta snöflingor som rinner trögt längs glasrutan och smälter innan de nått fönsterblecket. Som samsas med snabbare regndroppar som vinden piskat fast mot glaset.

Tricket är att inte tänka. För tänker man efter – ordentligt – stannar man inne och kollar vem som vinner racet och når först till kittkanten.

Bara gör man så finner man sig plötsligt halvvägs ute i skogen. Springande. På rätt lätta fötter. Men med tunga händer. Fleecevantar är inte rätt val i snöblandat regn.

10 tankar om “Bara gör!

 1. Ingmarie: Visst är det så! Ffa med regn, tycker jag. Ser oerhört otrevligt ut inifrån men är rätt skönt när man väl är ute. Vind däremot, det gillar jag inte.
  Malin: Det där funkar inte på mig – även om jag förstås också erfarenhetsmässigt vet att det kommer att vars superskönt efteråt. Det enda som funkar för mig är att koppla bort hjärnan helt.
  Anneliten: Blev tvungen att bildgoogla, för på 80-talet stod inte träning särskilt högt i kurs i mitt liv. De tycks säljs fortfarande ”de tunga händerna” – på lite smått obskyra sajter. 
  Malin: Hu! Hellre blyhänder än händer som frusit till is.

 2. Jumper: Jag antar att du syftar på att det inte var alls så illa som vi trodde, vi som satt inne framför brasan och myste.
  Oliver: Lite varmt kanske när det är plus tre? Men handskar är definitivt bättre är luddiga vantar i regn. Ska ta dem nästa gång.

  • Eh, ja just det, typ.
   På tal om våta tunga kläder, minns jag från 2012 (here we go again) hur jag inte kunde förstå varför min toppluva hela tiden åkte ner i pannan fast stormvinden kom rakt framifrån….tills jag kom på att den var full av vatten framtill men torr baktill. Efter urvridning gick det bättre. Garderar med badmössa i sommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s