Kviller och kvitter

21feb1

En sån fin, torr och barrig stig, va? Oerhört lättsprungen. Japp! Och strax bortanför; öppna, vitfläckiga vidder som brilliantgnistrade i solljuset medan jag tassade förbi i sorbeten i åkerkanten till ljudet av kvittrande oxar och mesar.

21feb2

Så kan ett långpass i terrängen vara i slutet av februari. Väldigt läckert! Jorå, så att.

Men det kan också bestå till 90 procent av stigar som förvandlats till porlande, kvillrande vårbäckar. Varvid man lär sig att mosstuvor i vattensamlingar inte är att lita på, att smältvattendomnade fötter lätt snubblar i blåbärsris och att man med lite träning kan svinga sig över sankmarker med hjälp av lågt hängande grenar. Likt en apekatt.

Med lite mer träning – och x antal misslyckade försök – kan man också lära sig att använda en ap-app för att ta rulfies. (Tack för tipset om Gorilla Cam, Ingmarie!)

21feb3

På det hela taget en alldeles underbar löparlördag!

9 tankar om “Kviller och kvitter

 1. Ser på bilderna att det nästan liknar vår där du kvittrar dig fram. Här har vi fått en del snö på sistone, men det är snögubbssnö och plussgrader. Så att…

  Någon apapp har jag nog inte behov av. Det vore att illojalt konkurrera med originalen (dvs aporna). Men en antisnubbelapp vore inte så dumt. Finns månne sådana?

 2. Malin: Så skönt var det! Man kanske borde ha såna där torrsockor som dykarna har i skorna om vårvintern?
  Oliver: Absolut vår! Det sista av snön försvann i går och nu är det 8 grader varmt och fullt med vårglada pippifåglar i varande buske.
  Med tanke på utbudet i app-store finns det garanterat en antisnubbelapp. Svårare att hitta än den berömda nålen i höstacken dock.
  Ingmarie: Inte det lättaste ens med gorillan, har långt kvar till din nivå!
  Visst vet jag att passnamnet inte är ditt påfund. SATS pass har aldrig (?) svenska namn, så varför skulle de frångå sitt koncept den här gången. Och till det kommer modersmålet hos urban tribes upphovsman. 🙂 Man passen är säkert lika bra ändå!

 3. Ja, med din oförvägenhet borde jag väl kunna springa runt Angarnsjön (garanterat blöt runda fram till försommaren, men jag (och de jag ibland sällskapar med) har inte samma dragning till naturens och vädrets extremer som du. Denna vinter påminner mig annars om den 2008 när man sprang intervaller på IP i februari. Men vintern har inte kastat in handdulen än, kraxar olyckskoprpen jumper…

 4. jumpert: Och Herbert (?). Jag väntar också på att Kung Bore ska plocka upp gummans Tö handske, men än tycks han ovillig att anta utmaningen på allvar även om han gjorde ett halvhjärtat försök i slutet av förra veckan.
  Det är ett fält. Snötäckt i lördags, garanterat enbart lera idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s