Vantvanan

vanteOm jag minns rätt så sprang Ingmarie häromsistens årets första pass utan vantar. Själv försökte jag mig på ett par tunnare löparhandskar i förra veckan, men händerna längtade tillbaka till sina varmbonade fleecevantar med femfingrat foder i bomull. 7 plusgrader visade termometern…

Så då började jag fundera på vad jag egentligen har på händerna när jag springer, och upptäckte en ny egenhet: handplaggen har blivit allt varmare och de används dessutom vid allt varmare väderlek.

Påminner mig diverse lopp där jag fnissat lite åt elitens klädval: splitshorts, linne, handskar och mössa. Till sommaren lär det vara istället jag som framkallar skrattsalvor där jag drar fram i hotpants (eller kanske inte), löpar-bh och snorstela duntumvantar.

9 tankar om “Vantvanan

  1. Händerna är helt klart mina känsligaste kroppdelar vid löpning. Vid minusgrader täcks de av gammaldags skidvantar och vid dagens halvdussin plusgrader av dubbla stickade fingervantar. På vår- och höstlopp har jag setts i vanlig kort tävlingsdress men med vantar. Vid vinterlöpning skulle jag annars behöva plagg som värmer buken, men lämnar överkropp och ben svala. Halsduk finns inte på min löparkarta, däremot mössa som kan åka på och av så här års. Där har du mig.

  2. Håller med jumper. Men mina ylletumvantar instoppade i rejäla lädertumhandskar har den här vintern för det mesta legat på hyllan. Det finns gränser även för en frusen själ.

    Till din föreslagna sommarkreation skulle kanske ett par operahandskar passa? Sådana som värmer skönt ända upp till armhålan.

  3. På den tiden jag sprang (typ förra året) hade jag alltid bara tunna vantar som oftast åkte av efter några kilometer. Nu när jag promenerar är det likadant – vantar av efter en stund. Min kallaste kroppsdel (vid löpning) är helt klart rumpan. Som ju borde vara genomblödd och varm…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s