Fuskar du, eller?

”Jasså, du tar en genväg!”

Kommentaren kommer när jag – som springer MTB-spåret i Gånsta – korsar det vanliga elljusspåret strax framför ett löpande kompispar. Mjuk stig istället för hårdpackat grus. Knixiga vindlingar istället för enahanda raksträckor. Stenar, rötter och variation istället för slät monotoni. Lätt val i min värld.

Och varför någon skulle gena på träningsrundna? Beats me!

gansta2gansta1

12 tankar om “Fuskar du, eller?

 1. Haha! Genar? Va…? Antalet km (om man nu mäter) blir ju det det blir oavsett om man väljer den korta eller längre vägen. Man springer ju inte en kortare runda och skriver antalet km på den längre, eller hur tänkte de….? Inte alls förmodligen. 😉

 2. Björn: Nog är det mycket möjligt att herrarna var på skämtsamt humör. Kanske blev de också en aning förvånade när en figur plötsligt kastade sig ut från buskagen.
  Oliver. 🙂 Den väg är bred som leder till fördärvet…
  Malin 1: Ett sånt fint tillrättalagt spår och tanten väljer snår och lera – knäppskallen! 🙂
  Malin 2: Om man nu inte är en sån som springer ett varv i motionsspåret, och alltid håller innerspår för att göra varvet så kort som möjligt. Då kanske man kan tänka sig att gena lite här och där också.

 3. Om jag hade fått samma kommentar hade jag absolut tolkat den som en kontaktskapande skämtsam gliring som uttrycker ”Vi är av samma sort och kan skoja med varann utan att bli arga”, ungefär som när någon (oftast herre) säger till konsumkassörskan ”Jaså, du ska ha betalt också, det var det värsta” eller liknande. Att det var herrar som skämtade kan du om du vill ta som en komplimang. Själv är jag nog för blyg för att leverera den sortens (möjligen lite fåniga?) småflörtar.

 4. Jumper: Jag brukar inte var njugg i mina tolkningar av såna här spontana kommentarer. Oftast är det – precis som du säger – menat med en blinkning av samförstånd. Men det var ngt med tonläget, den här gången. Som jag absolut kan ha missuppfattat. Plus att jag började fundera på det där med att fuska på träning.

  Jonna: Vet du, det tror jag också! Har faktiskt sneglat på Vansbro. Om jag nu får för mig att springa ngt i tävlingväg i sommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s