Svettsurt, sa räven

Jag brukar sällan träna två pass på F&S på samma dag, i alla fall inte ett till lunch och ett på kvällen. Så jag skyller på orutin.

En orutin som straffade sig i form av svettblöta kläder och syrliga duster till pass nummer två. Innan pass nummer två. Hade glömt ta med dubbla uppsättningar träningskläder. Väldigt otrevligt att kränga sig in en redan fuktig träningsbehå. Försökte hålla mig på behörigt luktavstånd från övriga i omklädningsrummet.

Tur att kvällspasset stavades spinning. Drypande i färsk svett efter fem minuter förnimmer man inte längre gamm´svetten.

6 tankar om “Svettsurt, sa räven

 1. Meteorologerna hotade ju med nysnö igår (de fick rätt) och då var det någon som lite ilsket ringde upp lokalradion och undrade varför man använde just det begreppet. ”Snö som snö”, menade hon ”oavsett om den är gammal eller ny”.

  Men det är väl med snö som det är med svett. Den nya känns alltid lite fräschare. Ett sätt att höja statusen på gamm’svetten vore kanske att döpa om den till vintagesvett? Vintage är ju en term som syftar på en äldre vara av god kvalitet.

  Jag minns äldsta sonens hockeytrunkar. Eller framförallt doften, när dragkedjan öppnades. Där var det minsann vintage så det både räckte och blev över. Det var kanske därför tjejerna flockades bakom avbytarbåset till och med på träning? Vid tredje bytet brukade dofterna börja nå de närmaste läktarplatserna. Ungefär då brukade tjejerna råka i extas.

  Så gamm’svett är inte att förakta. Särskilt inte när den blandas med ny!

 2. Ja, nog hände det att jag i ungdomen glömde att packa upp väskan när jag kom hem från träning och sedan körde ett varv till nästa dag……, men inte flockades töserna runt mig för det inte.

 3. Malin 1: Mycket troligt. Klädernas andningsfuktion var ju redan satt ar spel av svettmolekyler.
  Oliver: Vintage- absolut! Jag minns fortfarande när jag oförberedd öppnade en dörr på Bachohallen på jakt efter damtoaletten. Dörren till hockeygängets förråd där de förvarade skydden mellan träningstillfällena. Ammoniakångorna gjorde mig svimfärdig.
  Jumper: Hockeykillar är en sak, höjdhoppare en annan…
  Malin 2: Kommer ihåg den där tröjincidenten. Hihi!
  Anneliten: Nog luktar den värre allt, så det var nog snarare luktsinnet som kopplade ner än nysvetten som tog överhanden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s