Gjorde en arkeologisk utgrävning i hörnet som gud glömde. Det där bakom flingkartonger och mjölpåsar allra längst bak i skafferiet.
Det som inte var gammalt som gatan åkte ner i röda Margrethe efter inspiration från Emelie Forsberg. Fyra deciliter vilt blandade frön och nötter, en deciliter väldigt torra torkade bär, två deciliter mjöl (mandel- och hemmalt från kollegans egna veteåkrar), vatten + salt. Klappade ut klegget i långpannan.
Ut kom detta efter 20 + 30 minuter i 150 gradig värme. (Efter första 20-minutaren tar man ut plåten och skär ut lagom stora bitar.)
Väldigt goda! Väldigt smuliga. Nästa gång blandar jag nog i lite kokosolja, och struntar i gojibären som förvandlades till små förkolnande knulor. Och så gör jag dubbel sats så jag slipper hitta påsar och paket med utgångsdatum 2009-03-13 vid nästa skåprensning. Fast då kanske mjölbaggarna blir ledsna?
Smart! Skulle oxå behöva rensa. Det där skulle man ju kunna ha att knapra på på jobbet.
Ser inte alls tokigt ut.
Gojibär blir, liksom russin, inte så bra i ugn. Tyvärr. Annars ser det gott ut. Kanske läge att härmas lite och se efter vad jag har för fornlämningar i mitt skafferi?
Estetiskt fyller gojibären dock en funktion, de ser väldigt fina ut i alla fall innan gräddning. Goda ser fröbröden ut minsann!
Men Malin – hur ska det gå med tangentbordet om du börjar knapra frökex på jobbet? 🙂
Snorkkis – tänkte inte på det, får spara dem till tråkiga möten kanske 🙂
🙂
Fröade vidare idag, inga gojibär, mer sesamfrön, bara mandelmjöl. Vääääldigt smuligt. Absolut inte tangentbordssnacks. 🙂
Margarethe? Googlar och lär. Annars har jag för bra ordning i mina skåp för att det ska bli läge för sånt här lyxbak.
Birdie, nam nam!
Kokosolja i ugn gör allt gott! 🙂
Snitsaren: Mina skåp är djupa och höga. Och jag är kort. Hyllorna längst upp innehåller idel överraskningar.
Oliver: Sjilp, tjuip, tjirp. (gråsparv)
Ingmarie: Sedan jag dessutom hittat en smaklös kokosolja blev det ännu godare. Började lessna på att allt smakade kokos. 🙂