Fröar av mig

Gjorde en arkeologisk utgrävning i hörnet som gud glömde. Det där bakom flingkartonger och mjölpåsar allra längst bak i skafferiet.

IMG_1475

Det som inte var gammalt som gatan åkte ner i röda Margrethe efter inspiration från Emelie Forsberg. Fyra deciliter vilt blandade frön och nötter, en deciliter väldigt torra torkade bär, två deciliter mjöl (mandel- och hemmalt från kollegans egna veteåkrar), vatten + salt. Klappade ut klegget i långpannan.

IMG_1476

Ut kom detta efter 20 + 30 minuter i 150 gradig värme. (Efter första 20-minutaren tar man ut plåten och skär ut lagom stora bitar.)

IMG_1477

Väldigt goda! Väldigt smuliga. Nästa gång blandar jag nog i lite kokosolja, och struntar i gojibären som förvandlades till små förkolnande knulor. Och så gör jag dubbel sats så jag slipper hitta påsar och paket med utgångsdatum 2009-03-13 vid nästa skåprensning. Fast då kanske mjölbaggarna blir ledsna?

12 tankar om “Fröar av mig

  1. Gojibär blir, liksom russin, inte så bra i ugn. Tyvärr. Annars ser det gott ut. Kanske läge att härmas lite och se efter vad jag har för fornlämningar i mitt skafferi?

  2. Snitsaren: Mina skåp är djupa och höga. Och jag är kort. Hyllorna längst upp innehåller idel överraskningar.
    Oliver: Sjilp, tjuip, tjirp. (gråsparv)
    Ingmarie: Sedan jag dessutom hittat en smaklös kokosolja blev det ännu godare. Började lessna på att allt smakade kokos. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s