8 tankar om “I mitt påskägg

 1. I påskägg kan det ligga allt möjligt. I en anhörigs ägg låg en gång en blodsnäppare från början av förra seklet. Han blev förvånad. Jumper har mer än en gång fått en löptur i present, men då har det handlat om ett löfte om sällskap under en sådan i framtiden och inte som jag gissar här om en just avnjuten. Grattis hur som helst !!

 2. Snitsaren: Hjälp! Vad är en blodsnäppare? Google leder bara till auktionsverk, varav inget ger en ledtråd till vad tingesten är, bara att den går att auktionera ut och tycks förekomma i Jämtland. Och inte hjälpte det att fråga vid fikabordet heller.
  Pumlan fick i årets påskäggsjakt – förutom godis – en lök, ett par kalsonger, en kiwi, snabbmakaroner, gamla batterier, hårspännen, en dunig kyckling och kanske ngt mer jag härvidlag glömt.
  Anneliten: Påskharen levererar, det är jag säker på!

   • 🙂 Jag hade heller aldrig hört talas om, än mindre sett tingesten innan den mycket omotiverat dök upp i ett påskägg för många år sen. Själv har jag bara fått marsipan och karameller genom åren och avundas följaktligen Pumlan hennes fångst.

 3. ”I April månad må man wäl låta medianen och sätta koppor”.

  Citatet kommer från Bondepraktikan och tillägnas dels alla som har tillgång till en schysst blodsnäppare och några koppor och för den som vill lära sig allt om åderlåtning. Medianen lär vara den åder som sträcker sig från armbågsvecket till handleden längs mitten av underarmen.

  Så skjut ,stick och slå, som gamle Luther lär ha sagt. Aprilius är en bra månad för åderlåtning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s