Storstadspuls

Morgonjogg i ”The City That Never Sleeps”. Nej, sova lär New York aldrig göra, men lite sömndrucket är ändå det stora äpplet vid sextiden (jetlag). Och gnuggar natten ur ögonen på det allra vackraste av sätt.

New Jersey skyline från Battery Park

NY_New Jersey

Manhattan Bridge

NY_Manhattan_bridge

Brooklyn Bridge

New York

 

9 tankar om “Storstadspuls

 1. Skälen att åka till NY sinar i mitt liv, men vad gör väl det när vänner åker dit och skickar fina bilder.. Det tog ett tag innan jag upptäckte den lilla fullmånen över New Jersey, som för övrigt har högre och spretigare skyline än jag föreställt mig (från Sopranos?).

  • Sinar? Du har alltså haft lust att åka dit tidigare, men sakteligen ändrat åsikt?
   Kanske beror spretigheten på utsiktspunkten? Sett högre upp från Hudson river skulle jag gissa att New Jersey får en mer komprimerad profil. Det är hur som haver rätt coolt att se alla kända landmärken på riktigt. Som Frihetsgudinnan. Och sen kan man begrunda hur vi laddar en stenstod, ett hus, en bro eller vad det vara månde med allsköns betydelser. Som har väldigt lite att göra med den faktiska fysiska företeelsen.

   • (Nja, lusten att uppleva NY i verkligheten är väl konstant halvljummen. Intressant i princip, men inte tillräckligt för att ordna en resa, och tidigare kortvariga skäl med yngre nära anhörig boende där, har jag inte längre. Jag är för övrigt mer den oplanerade tågluffartypen och då passar kanske ett öppet (nåja?) Europa bättre, även om det var nio år sen sist. Dessutom har jag inte sett Sundbyberg än… )

 2. Igenkänning och härliga bilder 🙂 Det blev ofta tidiga morgnar och när klockan var 15:00 tyckte vi att vi varit igång precis hela dagen lång 🙂 En härlig stad att besöka, men absolut intensiv precis som du skriver. Jag tyckte dock det var fascinerande med de olika stadsdelarnas karaktär, myllret och trafiken i Mid-och Downtown jämfört med lugnet och nästan, småstadscharmen i Greenwich Village, Tribea eller vissa delar av Brooklyn.

  • Jetlag har verkligen sina fördelar. Och nackdelar. Pumlan somnade nästan med näsan i tallriken de första middagarna. 🙂
   Håller med om stadsdelarna. Många städer i den staden. Och så snabbt det kunde skifta. Från flådigt i ett kvarter till småsunkigt bara ett par gator bort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s