Rorschach

Årets först inlägg: ett bläckfläckstest.

flack2

Egentligen finns det förstås inga rätta svar på ett rorschachtest, men mitt har: bihålor.

Mina är inflammerade. Och jag är dödligt less på dem. Och urless på att alla förkylningsvirus obönhörligen måste krypa in i min skalles hålrum, bosätta sig där i flera veckor och ge mig sinuit (bihåleinflammation).

Sådär. Årets första gnäll. Nu till det positiv: Nasonex säljs numer receptfritt på apoteket (bästa lindringen). Jag börjar få till en rejäl schvung i promenadsteget (alternativträning för sinuitpatienter). Jag kan nog börja styrketräna lite försiktigt i morrn´. Jag vet vem Hermann Rorschach var.

8 tankar om “Rorschach

 1. Slemhosta, tänkte jag, och bekräftade därmed att testet fungerar. Jag har vilat, gurglat, ätit vitaminer och har nu gått över till att låtsas som att hostan inte finns. Det blir kanske inte bättre av det men jag blir gladare.

 2. Ja, vem gamle Rorschach egentligen var och fortfarande är, det hörs ju redan på namnet !!

  Mig tycks han dessbättre vilja lämna ifred, och sinuit har jag sluppit sen femton år (då sagda åkomma inom parentes skrivet gjorde så ont att jag efter en vecka med Iprenmannen fegade ur och bad husdoktorn om antibiotika, vilket beviljades med tvekan). Lider med dig, även om du har modernare lindring.

  • Vad har du gjort för att skrämma herr R på flykten så ordenligt månne? Något riktigt gott måste det vara.
   Jag har ändå tur. Mina bihålor gör sällan outhärdligt ont även om skallen är full av snor. Det är mest obehgligt, täppt, bomulligt och så luktar allt kemifabrik.

 3. Min farmor blev svullen i näsan av blommor, min far inhalerade tätt som oftast Biox över ett ångande handfat. Själv har jag kronisk allergisnuva. Jag tror det är samma skit och att det ligger i generna. Gissar att din sinuit också har med gener att göra? Hur som helst – ett otyg som jag hoppas du blir av med även om det genererar vackra bilder.

  • Kronisk och allergisnuva låter verkligen inge´ vidare. Min åkomma är visserligen irriterande ofta återkommande, men jag slipper åtminstone ifrån den då och då.
   Måste kolla om fler i släkten har liknande bihålor som jag, trånga skulle jag gissa. Någon kanske har en fungerande mirakelkur.

 4. Usch, så trääääligt, som inbitna östgötar skulle säga. Hade mycket av det där för några år sedan och tyckte då att Sinova forte var det enda som hjälpte. Förutom Rinexin som jag lyckades få utskrivet en särskilt besvärlig gång. Nu har de dock (*peppar peppar*) hållit sig i schack (Rorschach?) ett par år. Hoppas du är frisk snart!

  • Absolut snart frisk, har jag bestämt mig för.
   Sinova forte har jag aldrig testat – tack för tipset! Ska prova det nästa gång, för bacillerna lär nog tyvärr hitta in i hålorna igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s