# 1 – Frukostplacering

Går ut stenhårt som testpilot. Byter stol vid frukostbordet.
(Lika bra att punktera ev. förväntningar om vilda upptåg redan från början.)

Analys

Pumlan utbrister ”Mamma, pappa har tagit din plats!”. Stella tränger sig upp i M:s knä istället för mitt, tiggande gos och kill bakom öronen. Morgontidningen har en tendens att trilla över bordskanten. Frukosten smakar lika gott som vanligt. Det känns möjligen lite ja, otryggt. Kan ev. bero på att jag inte kan se uppfarten till huset genom fönstret. Å andra sidan får jag nya vyer över närmaste lägdan med förhöjd chans att se rådjur.

Hiss eller diss?

Diss. Trots att jag inte alltid uppskattar kattträngsel, uppfordrande kurr och katthår i teet.

Stella

 

7 tankar om “# 1 – Frukostplacering

 1. Intressant testrace! Hade varit kul med en dold kamera i ett hörn. Genom åren har jag alltid valt en plats där jag om möjligt kan spana mot grottöppningen. Lär vara en typisk vaktinstinkt. Man är väl som en hund, typ?

  • På mitt jobb uppstår ibland vardagliga dilemman när flera kolleger med vakthundstendenser liknande dina samtidigt kommer till lunchbordet. Några blir helt enkelt tvugna att välja platserna där ryggen inte är fri. Själv sitter på märkligt nog bekvämt vart som helst i lunchrummet.

 2. Bra försök!
  Att bryta frukostvana lär vara svårt i mitt fall eftersom jag knappast har någon, varken när det gäller plats, tid eller innehåll. Jag hamnar lite varstans runt frukostbordet med tidning, i-Pad eller annat som tillfälligt fångar intresset och till skillnad från många jag stött på äter jag lite som det faller sig, oftast vad som råkar stå framme och Ibland äter jag ingenting förrän jag blir hungrig och antalet kaffekoppar och smörgåsar jag sen förtär under förmiddagen minns jag aldrig efteråt. Om jag ska överraska mig själv, får jag nog sätta in stöten nån annanstans…
  Ser fram emot ditt nästa drag.

   • 🙂 Testa en inrutad dag, vettja!

    Vissa är helt klart mindre rutinmänniskor än andra. Jag brukar försöka bryta mina de gånger jag tycker att de begränsar livet. Men ibland tycker jag istället att de underlättar vardagen och minskar stress, och då får de styra bäst de vill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s