Kallsnöknarr

Blåbärstjärn

Solen står högre nu. Strålarna slickar tallstammarna varmröda ända ner till marknivå vid blåbärstjärn. Kisbart i mellanrummen. Värmer den solvända kinden. Den norra stel av kyla. Snorfrusna näsvingar. För kallt för löpning. För mig. Inte köldtillvänjd detta år.

6 tankar om “Kallsnöknarr

 1. Härlig pepp inför dagens pass. Här är grått och troligen väntar snöpulsning (plogsvängen har nog helg). Får försöka ha din bild på näthinnan när jag knarrar mig fram.

  • Håller absolut med! Med varma kläder på är det en fröjd att vara ute. Men i år kom kylan så tvärt att jag inte fick chans att vänja löparkroppen stegvis. Därav promenerandet i väntan på färre minusgrader.

 2. Fint!
  Får du inte som jag lust att springa när du är ute och går i bitande kyla. Det är kanske något slags adrenalinpåslag? Och förvånansvärt lätt brukar det kännas. Så också under dagens promenad. Fast du kanske är en sån där onativ typ som måste ha löparkläder för att kunna springa? Kunde annars vara en fungerande tillvänjningsstrategi om kylan biter sig kvar.
  Noterar att snömängden på bilden tycks likna den vi har här i Vallentuna.

  • Knapert med snö är det i skogen. Inget skidåkarföre direkt. Men på lägdor och fält finns vinddrivna drivor att pulsa i.
   Löpningsinslag i promenaden skulle absolut kunna vara ett alternativ, men det får bli korta löpsejourer i så fall. Jag har en tendens att överklä mig när jag ska ut och spankulera. I gången liknar jag en kungspingvin, och skulle antagligen svettas floder om jag sprang 100 meter. Ska ha det i åtanke nästa gång jag planerar att sticka nosen utanför dörren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s