10 tankar om “Nödsemlor

 1. Fan, det här inlägget hade jag behövt tidigare dag! Nu är ju mataffären stängd sedan länge och jag har behövt ta till radikala grepp för att hantera semmel-dagen – Torkel kom till Stockholm igår och har lovat att äta en semla för mig. Inte direkt en optimal lösning. För mig i alla fall.

  • Ja, en hamburgersemla är garanterat godare än en semla på distans. Godare för dig – och bättre för Torkels midjemått. 🙂 Sorry, att jag var så sen att lägga upp ”receptet”.

 2. Kan bara konstatera att evolutionen nu även nått semlan. Mutationerna tycks oändliga. Hamburgersemlan blir säkert en variant att räkna med i framtiden. Du eller Pumlan skulle kanske tipsa Aftonbladet? http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22217907.ab

  I Norrans spridningsområde är annars fyrklöversemlan årets uppstickare. Tänk fyra normalstora semlor ihopbakade och förenade under ett jättelock. Bränsle nog för en ultramara, kan jag gissa.

  • Haha, korvbrödssemlan hade jag helt missat! Människans uppfinningsförmåga är imponerande. Varför vi ännu inte lyckats framställa guld är en gåta.
   En vanlig semla lär väl innehålla cirka 450 kalorier. 1800 kalorier på en fyrklöver alltså. Lär räcka ett tag.

 3. Då semmelköerna tydligen var långa på stans konditorier igår, blev det inga traditionella semlor till GW-kaffet. Traditionella eftersom de redan ätits här flera tisdagar i rad och möjligen kommer att ätas några tis- eller andra dagar framöver. Några semmelfundamentalister är vi alltså inte i detta hushåll, där även veganvarianten med sojagrädde förtärts. Hamburgervarianten ser också helt okej ut, men jag kan inte låta bli att undra vem av er som fick två semlor eller om kanske Stella fick vara med på kalaset?

  • Vi mumsade bara i oss två av semlorna, Pumlan ich jag. De två andra åts idag. En hel åt Pumlan och en halv var åt M och mig. Stella fick slicka grädden av faten efteråt.
   Minns min barndom när vi något år åt semlor nästan varje tisdag hela fastan. Men det var små hembakade minisemlor, inga svulstiga hamburgersemlor.

  • Haha! Tycker dttt förslag var strålande. Vitt som vitt. Undrar vad en knarkkung från Colombia skulle pudra på bullen….
   Jag tycks ha hamnat i ett stim av blogginlägg. Men jag misstänker att frekvensen sjunker inom kort, när en hektisk tid på jobbet väntar. Är nåot av en periodare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s