Pulserande tusingar

Tusingar. Finns det något mer fasaväckande ord i löparvokabulären?

Nej. För mig.

Fasor angrips bäst enligt samma princip som plåsterborttagning. Ryck! Jag hade egentligen tänkt springa på F&S löpband på lunchen men insåg i bilen på väg till jobbet att det skulle innebära en hel förmiddag med gruvligt gruvande. Så jag sladdade in direkt på F&S-parkeringen vid sju och klippte ett gäng pulserande tusingar.

Pulserandet såg ut så här:

Uppvärmning, följt av en serie på sju tusingar (5:30 – 5 – 5:30 – 5 – 5:30 – 5 – 5:30) och en skönt trött nedvarvning. En samling fina kilometer på morgonkvisten. Mycket nöjd med mig själv efter det kan jag lova. Och matt i benen.

(Kan varmt rekommendera passupplägget (snott från LG Skoog i RW). Att ”vila” strax under tröskeltempo är ett smart sätt att flytta hjärnans gränser. )

12 tankar om “Pulserande tusingar

  1. Ja, det låter som något i min smak, fast lite långsammare. Under mina traditionella 800-ingar hade jag hyfsad fart på joggvilan. Här lite snabbare men längre ”vila”. Bra jobbat!

    • Imponerande eller hur! Men jag kan lova att detta hör till de absoluta undantagen. Ingen som heöst anledning för dig att känns dig som en slacker vid jämförelse alltså. 🙂

  2. Alltså jag kanske missförstår men du körde tusingar UTAN vila? Eller, vilan var en tusing till i 5-30 fart? Och det var på morgonen? Jag är så imponerad att jag saknar ord. Nästan i alla fall.

    • 🙂 Mycket riktigt tusingar utan vila, eller ja: 5:30 ansågs i passupplägget som ”vila”. Första 5:30-tusingen kändes inte alls vilsam och jag övervägde allvarligt att förändra planen, men mot slutet tyckte jag faktiskt att jag joggade (nåja. allt är relativt). Rätt fascinerande faktiskt. Och fint för löparsjälvförtroendet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s