# 11 – Cirkelfys för löpare

Jag har velat gå på F&S specialpass cirkelfys för löpare hela vårterminen, men tyvärr passar tiderna urkasst in i min vardag. Denna vecka anpassade jag livet efter testpilotens önskningar.

cirkelfys

Analys

Passet indelat i tre delar: styrka, stabilitet och snabbhet.

Först tre varv bestående av fyra 30-sekunders intervaller med tung styrka. Vid detta tillfälle: marklyft, frontbenböj, rodd i TRX-band och step-up med vikt. Här gäller det att våga lasta på vikt. Jag maskade. Sejfade. Men det visste jag först när hela passet var slut och jag hade krafter kvar.

Sen fyra övningar med ensides- och enbensfokus. Sånt där som känns sjukt nyttigt för en löparkropp som verkligen behöver stabilisera sig. Sånt där som ger brännande känslor i det ben som får sig en duvning. Lite eljest varianter på enbensböj, draken, säteslyft och sidoplanka. Eljest på ett bra sätt. Enbensböjen innefattade en rullning på rygg ner på en step-up-bräda, draken en löpnära armpendlingsrörelse och sidoplankan en övergång till fotledsrörlighetsfrämjade huksittande. Omöjligt att beskriva i ord. Men sorry! Inga skakiga filmsnuttar på den här bloggen.

Avslutning med tabataintervallvariationer (20 sekunder jobb/10 sekunder vila*8*2) på temat snabba fötter. Väldigt roliga varianter som fick hela gruppen att skratta.

Hiss eller diss

Hiss. För passet som var suveränt upplagt, kändes funktionellt som tusan för en löpare och aldrig blev tråkigt. Hiss. För sån där obestämd träningsvärk i hela kroppen som jag får av träning som verkligen ger rätt effekt. Diss. För schemaläggningen på F&S som gör att jag inte kan bli stamgäst.

10 tankar om “# 11 – Cirkelfys för löpare

 1. Vad trist att det är så kassa tider. 😦 Har du sagt till för du är troligtvis inte den enda som tycker det.Annars får du be din boss om Cirkel-ledigt. 🙂

 2. Ah! Stort gilla på den!

  Det där med ”opassande tider” har ju egentligen ingenting med F&S att göra. En ren prioriteringssak! 😉 (säger han som undvek ”mitt” nuvarande gym i måååånga år av just en sådan anledning – varför är det alltid lättare att säga åt andra att ”just do it!”? Förmodligen för att man inte känner till alla parametrar i just deras situation. Ignorance is a bliss. Hiss!

  • Verkligen en supernyttigt pass! Hade allmänt ont på alla möjliga ställen i rumpområden i flera dagar efteråt, vilket jag tolkar som underutvecklade löpmuskler som plötsligt väckts till liv.

   Om jag verkligen, verkligen ville skulle jag förstås kunna gå på passet varje vecka. Men det ställer till det i familjelogistiken. Man måste ju kompromissa ibland…

 3. Tänker att du borde kunna jobbflexa till dig ett pass i veckan, men om det ligger klockan åtta på kvällen är det förstås knepigare. Att stanna kvar i eller åka en extra sväng till Uppsala kanske är i ambitiösaste laget.

  Om jag ser till min ingång i inlägget, så hade jag nog behövt lite skakiga filmsnuttar för att eventuellt kunna extrahera något pensionärsvänligt och användbart. Men jag vet att man inte bör skåda given häst i mun.

  • Du var inne på den rätta knuten: passet ligger för sent just den kvällen för att passa i det berömda vardagspusslet.
   De där löparspecifika övningarna i mitten hade absolut passat pensionären i fråga. Tyvärr har jag inte lyckats hitta några youtube-filmer på just de här specifka rörelserna. Hittar jag några lovar jag tipsa! Men någon dogmainspelning lurar du mig inte till. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s