En femtedel fusk

Jag kör just nu Vätterrundan (ICA-klassikern, ni vet).  Har gott om tid på mig att samla ihop 300 K på cykel. Tur det. För det här med cykel är inte riktigt min grej.

66 kilometer avklarade. Bara några av dem på regelrätt cykel. Resten: spinning. Som räknas enligt regelboken. Så varför känns det då som att jag fuskar?

Klassiker 20

10 tankar om “En femtedel fusk

 1. Att följa regelboken kan knappast räknas som fusk. Förstår känslan, men trampandet är säkert likvärdigt, dessutom slipper man ju cykla i ösregn eller snömodd (det finns väl knappast sådana program på spinncykeln?

  • En av de ledare jag spinner med gör sitt bästa för att sätta os i en miljö. Denna termin cyklar vi på Nya Zeeland. Hon hävdar att det regnar på delar av sträckan. Blöt är jag visserligen. Men det känns mer som svett.

 2. Kanske helt enkelt för att spinningcykeln liksom rent fysiskt ju faktiskt inte rör sig framåt? Det är omätbart och därmed inte riktigt ”på riktigt”. Men trampat har du!

 3. Om du haft närmare till jobbet hade du kunnat cykelpendla. Nu är det väl inte bara avståndet utan också biltrafiken som avskräcker. I min ungdom med en halvmil hemifrån till Stockholms city var det naturligt att leva en Vätternrunda i månaden och för det mesta ännu mer. Nu har jag så nära till biblioteket, affären och stationen (och så långt till stan) att cykeln får stå.

  • Jag tittar faktiskt lite avundsjukt på den cyklist jag passerar nästan varje morgon. På vintern utsätter han sig för livsfara i morgonmörkret, men ändå – jag skulle gärna cykla till jobbet. Eller ännu hellre springa. Men knappa sex mil enkel väg är lite att ta i.

 4. Jag tycker inte det är fusk alls! jag var som en urvriden trasa efter 55 min med min favoritledare igår.
  Hon brukar säga ”spurta nu annars vinner jag”. Än så länge har jag inte svarat ”hur ska det gå till – du cyklar ju åt fel håll” 🙂

  • Haha, klockrent! Du bara måste säga det nästa gång!
   Urvriden trasa är absolut rätt känsla, även för mig. Otroligt härligt! Kanske är det just det som för fuskkänslan? Jag har helt enkelt för roligt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s