# 17 – Spa (Yasuragi)

Bloggtystnad och hänryckningsvår till trots. Operation testpilot har rullat på.

Vecka 17 provades spa, ett av mig hittills (i princip) otestat koncept. Så ska man göra det bör man ju göra det ordentligt – på Yasuragi Hasseludden. Passade på att fira mamma också, som fick spahelgen i födelsedagspresent av mig.

Varken hon eller jag är några vattendjur…

Analys

Som de icke-vattendjur vi är uppskattade vi antagligen inte den japanska badritualen (sitta på träpall och hälla vatten över sig med spann) som sig bör. Eller bastun. Och nog kände vi oss ärligt talat smått fåniga där vi steppade runt i plastofflor och yukator (japanska bomullsrockar) med våra runda ”handväskor” under armen (runda korgar med badattrialjerna i), trots att samtliga besökare hade exakt samma utstyrsel.

Men. Vacker asketisk miljö, tallskogssilad sjöutsikt, dämpat plaskande i 40-gradigt vatten och buddor i hörnen gör något med själen bara man låter sinnet sakta fyllas. Framåt kvällen hade vi transformerats av atmosfären och tyckte det vat helt normalt att käka middag i badrock (nåja, allt är relativt). Och vilken middag! Teppanyaki innebär show, matlagningskurs och helt ljuvligt experimentella rätter. Har du aldrig testat – gör det!

Morgonen var magisk. Stilla simning i poolen innan vi sjönk ner i de ångslöjade heta källorna och lyssnade på fågelsången. En långsam promenad i körsbärsblom och fräsch frukost på japanska. Allt i yukata. Förstås.

Hade det inte varit för att vi skulle stanna och shoppa hade vi nog behållit yukatorna på i bilen hem. Bara för att få stanna i känslan. Ett litet, litet tag till.

Hiss eller diss

Hiss. På det här blir det repris.

12 tankar om “# 17 – Spa (Yasuragi)

  • Så roligt att du tycker att jag lyckades fånga känslan, som verkligen var speciell! Du borde absolut unna dig ett besök. Men vänta tills i höst när Teppanyakin öppnar igen. Den var verkligen pricken över i.

  • Yasuragi var verkligen en lisa. För både kropp och själ. En egenstund här borde någon ge dig i present, tycker jag! det erbjuds yoga, meditation och liknande dessutom, men det hann vi inte med eftersom vi hamnade i den berömda rusningstrafiken i Stockholm.

 1. Intressant inblick i en främmande värld! Fotografierna i all ära men de bilder min livliga fantasi skapar av dina målande beskrivningar stannar en envist kvar och jag kan inte låta bli att le (OBS snällt) åt er två i era japanska morgonrockar med varsin korg på armen.

  (Svårare har jag att se mig själv där (hellre anonym buffé än mästerkock framför näsan) men det är ganska ointressant i sammanhanget).

  • Jag lovar att vi fnissade rejält åt våra egna uppenbarelser där vi tofflade oss fram genom långa, långa korridorer (märklig byggnad) i dov belysning med våra knarrande korgar och i lite för stora yukator. Men när vi väl ställt om till Yasuragi-blick började vi känna oss nästan bekväma. Jag brukar ha samma upplevelse på grupppassen på F&S. Tittar jag på mig själv med utifrånblick känns det hela helt absurt, med F&S-blicken påkopplad är det plötsligt helt normalt att vifta händer och skaka rumpa iförd tajts i en upplyst gymapsal.

 2. Har varit skeptisk till stället av någon anledning. (Trots att jag gillar vatten. 😉 ) En anledning är väl priset men också att jag inte är så ”japansk” av mig. (Låter fjantigt- jag VET!) Men nu kanske jag ändå borde prova när det fått hiss av dig för det känns som ett säkert godkännande. 🙂

  • Jag tyckte också att prislappen var väl saftig, men väl där jämförde vi med en vanlig hotellnatt i huvudstaden och då får man onekligen rätt mycket för pengarna. Övernattning, yukata och baddräkt, bad, fruktbuffé och ett antal meditationer/yogapass att välja mellan, brakfrukost och i vårt fall också en höjdarmiddag. Klart värt det!
   Men jag tror man måste gå all in i det japanska moodet för att uppskatta det fullt ut. Gör man inte det kan det nog kännas väl konstruerat och konstlat. Vi gjorde vårt bästa för att köpa hela rasket! 🙂

 3. Ping: Resedrömmar och kanske något tips | Lite Längre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s