Vattenmättat

Steget kippar blöttblåbärsrismarinerat. Regntunga granar bugar över stigen, lämnar våta kyssar på mina kinder, klistrar lockar mot pannan. Fuktmättad luft är motståndslös att andas. Fyller lungorna med liljekonvalj. Spöregnsspring är härligt!

12 tankar om “Vattenmättat

  1. Regnlöpning, speciellt varm sådan, var längesedan här nere på platten… Kan verkligen känna de mättade, mäktiga dofterna och hårklistret i pannan – det är skönt. Men, inget jag vågar skriva eller säga högt.

    • Vissa väderlekar bör man kanske inte flagga allför tydligt med att man gillar. Folk har en tendens att bli provocerade. Som om man står i speciell kontakt med en vädergud, och kommer att förstöra sommaren för hela Sveriges befolkning. 🙂

  2. Ja, när man väl bestämt sig för att få bli blöt kan det kännas härligt. Fort och lätt kan det också gå. Jag har för mig att det svenska rekordet på 10 000 meter är satt i regn, och mitt snabbaste StM var 2012 (nuff sagd 😉 ).

  3. Det finns förstås ljuvliga spöregnsspring, sådana som du beskriver i det här inlägget. Jo, jag minns nog ett och annat sådant om jag tänker efter. Men så finns där också helvetesspöregnskallblåstspring ibland, eller kanske alltsomoftast, åtminstone där jag sprungit. Men just idag var mitt hämtatidningeninneibynspring nästan ljuvligare än det ljummaste sommarregnssppring. Solen flödade och göken kokoade. Kan för stunden inte begära mer.

    • Fördelen med att springa inne i skogen är att man alltid slipper helvetesblåsten som alldeles för ofta förpestar spöregnslöpning på öppnare ytor. Och eftersom man redan är dyngsur gör det inget att granarna släpper tunga droppar nacken som letar sig innanför kläderna.
      Löpning till byn? Har du alltså flyttat ut till stugan för säsongen, eller kutar du alltid efter tidningen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s