Flippat

Har du irriterat dig på midjeväskor som hela tiden glider upp eller studsar enerverande kring midjan? Det har jag.

Det brukar alltid vara någon liten pinal som ska med ut på löprundan. Mobilen, husnyckeln, kanske en elastisk binda. Mitt vattenflaskbälte funkar fint, om flaskan är på plats och helst också fylld. Men de flesta rundorna springer jag utan vätska och har fått slåss med det trilskande bältet.

Men nu är det slut med det! För jag har ett Flip Belt. En ”tub” av stadigare stretchmaterial med slitsar på ena sidan där man kan pula in prylarna. Sen flippar man bältet så att öppningarna vänds inåt. Genialiskt och sitter som en smäck!

Enda abret är regn. Eller kopiösa mängder svett. Då måste mobilen först stoppas i en plastpåse.

(Obs! Jag är osponsrad. Bältet betalt med mina egna förvärvade slantar.)

flip

 

8 tankar om “Flippat

 1. Jag har ett vattentätt mobilfodral. Superbra! Gillar mitt flipbelt med men har märkt att den korvar sig lätt och efter ett tag så börjar grejerna åka ur. 😦

  • Jag börjar misstänka att vi är en utdöende skara. Tycker mig ana gratisprover på mycket hos många, och tyvärr också på bloggar som inte tydligt signalerar att de är sponsrade. Trist.

 2. Bra pryl (jag har köpt mitt själv också 😉 Jag använder mitt ganska ofta, sprang t ex NYC Marathon med mitt.

  En sak jag märkt är att det sitter bättre på plats om jag springer i shorts jämfört med tights som är av ett mer ”glatt” material”, då kan jag ibland behöva rätta till det och sätta det på plats.

  • Jag kan tönka mig att bältet kan ge sig ut på äventyr på glattare ytor. Har inte testat kombon flipbelt + mina blankaste tajt ännu, så det examnesprovet återstår.

 3. Fråga: Mobilen behöver väl regnskyddas av plast med de flesta arrangemang?

  Under höst, vinter och vår har jag legitimation, SL-kort, kontokort, nycklar och mobil i jackfickorna, och varma sommardagar och på (allt sällsyntare) tävlingslopp bär jag allt i en liten tygpåse i handen. Mina två bälten (Perfekta och Intersport) ligger oanvända sen några år, vilket (liksom hela denna kommentar) säger mer om min löpning än om ditt inlägg.

  • Mitt ena vattenflaskbälte har en vattentät ficka. Eller, någorlunda vattentät. Jag brukar ändå ta det säkra före det osäkra och ta en plastpåse om väderleken är blöt.
   Jag har aldrig tänkt på att ta med allehanda kort på mina löprundor vilket förstås har att göra med att jag springer på ställen där de är oanvändbara. På så vis borde man alltså kunna skilja stadslöpare från bushlöpare.
   Själv klarar jag inte att springa med saker i händerna. Knappt ens de avtagna vantarna om vintern, som jag då brukar pula innanför tajtsen om jackan inte har fickor. Ser antagligen ut som stora varbölder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s