Mässtress

Alldeles, alldeles snart slutar jag på mitt gamla jobb och går på semester. I den bästa av världar borde det innebära långsam nedtrappning och mindre och mindre att göra. Men i min nuvarande värld betyder sommar lantbruksmässor på annan ort = kommunikatören gasar järnet längs målrakan.

Veckans morgonjoggar gick dock i allt annat än 180. Klockan 5:30 (utan träning blir jag galen och alla andra tidpunkter var fulltecknade) är kroppen lite segstartad. Men å andra sidan är upptäcktslöpningar i (nästan) okända städer som vackrast när omgivningen gnuggar sömnen ur ögonen.

Ser ni var jag sprungit?

9 tankar om “Mässtress

 1. Ja, jag ser var du varit (och får dessutom bekräftelse på annat forum). Där har jag aldrig sprungit… Men desto fler gånger förr i en stad söder därom.
  Trevlig semester!

  • Tack! En vecka kvar, med ytterligare en mässa. Men den här gången i princip på hemmaplan (Västerås), där jag inte planerar för några morgonjoggar eftersom jag vaknar i min egen säng.

 2. Lund 🙂 Mina löparminnen därifrån begränsar sig till en spikrak cykelväg ut från stan till en golfbana innan jag var tvungen att vända åter samma väg för att hinna inta hotellfrukost. Besökta ofta staden då det svenskbrittiska läkemedelsföretaget fortfarande hade forskningsanläggningar både där och i Södertälje, båda numera nedlagda sedan 2010 och 2012.

  • Min första morgonrunda följde samma trygga koncept: samma väg fram och tillbaka, men min väg visade sig turligt nog leda genom hela universitetsområdet vilket antagligen gav trevligare utsikter en en spikrak cykelväg. 🙂 Dag två kollade jag in en karta och insåg att domkyrkan och botan låg inom räckhåll så då vågade jag mig dit.

 3. Jo, den kyrkan känner jag igen! Fin stad det där, även om jag bara varit där som student. Kommunikatör… Ett av mina drömjobb faktiskt, men som jag ännu inte varit i närheten av att få, pga både över- och underkvalificerad… Sägs det.

  • Lund är verkligen fint! Gav mersmak, så nu överväger vi en semester däråt i sommar.
   Överkvalificerad är ett argument som verkligen gör mig irriterad. Alla arbetsgivare borde väl jubla över att få en kompetent medarbetare?! Och den sökande borde väl för sjutton själv få avgöra om hen tycker att tjänsten verkar lockande, även om man ”kliver ner” ett steg.
   Vill du ha jobb som kommunikatör så ge dig inte! Det är verkligen ett superkul jobb.

  • Upptäckte det senare på vägen tillbaka till hotellet. Det var minsann ingen nedförsbacke ner till stan, men definitivt en lång seg motluta tillbaka samma väg. 🙂

 4. Där har jag aldrig varit. Inte ens när jag nyss befann mig i skåneland på semester. Men till all lycka har vi ett alldeles eget Lund ca 4 km från Skellefteå. Där har jag svettats många timmar på den tiden jag sysslade med maratonträning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s