8 tankar om “Rara rariteter

  1. Jag har aldrig lyckats hitta en kantarell i hela mitt liv. Trattkantareller däremot, de är jag uppvuxen med, och hittar hela tiden. Hoppas förkylningen går över snabbt!

    • Stackare! Känslan i att hitta de guldgula skatterna unnar jag alla. Utom möjligen våra grannar som tävlar mot oss om att vara först till ”vår” skogs svampställen. 🙂

  2. Oj, vilka jättekantareller! …Tills jag ser hålen i knäckebröt.

    Jag är varken mykolog eller mykofil och inte heller den som har bäst kantarellögon i familjen (brukar förväxla dem med tidiga höstlöv), men äter gärna de där gulingarna när de bjuds stekta på macka.

    • Mina hemmaskogar kan bra leverera ett par handfull kantareller ett bra år. Drömmer ibland om ”haven” av kantareller i vårt norra inland. Där jag plockat svamp en gång. Tror till och med det var i närheten av Hemavan. Vi kunde inte sluta plocka och fick hela vintern ha svamp i allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s