Helt blåst

15 sekundmeter. Oäten på morgonjoggen känner jag mig tunn som ett rö i den styva kulingen. Kommer jag att tappa greppet om bohusgraniten vid Stångehuvud? Tumla likt ett klot hamnsenap i Gamlestans vindtunnlar? Klarar mig. Landar rufsig i pensionatets frukostmatsal och rullar ut därifrån allt annat än ett rö.

20 tankar om “Helt blåst

 1. ”Pensionat”, det låter så där lagom mysigt gammaldags i mina öron.

  … Och ”ett klot hamnsenap” som rullar i vinden ger mig också en klar bild i hjärnan (därmed vill jag på intet sätt likna ditt vindrufs på bilden vid den glest spretiga örten), fast jag kanske tolkar dina originella ord helt fel?

  • Jag bodde i badbetjänt Olle Velas rum, men hade också kunnat husera i den turkiske konsulns sovfgemak. Strandflickornas havshotell i Lysekil har helhjärtat satsat på sekelskiftesnostalgi. Supermysigt tycker jag! Andra kan säkert tycka att det är smålöjligt och pretto.

   Du tolkar senapen allldeles rätt!

   • Man ska visserligen inte skåda given häst i mun eller dissekera konsten i onödan, men nyfiken i en strut kan ändå inte låta bli att undra var du fick den spännande bilden ifrån. Om du inte såg ett konkret lösblåst knippe hamnsenap rulla runt som ett klot, så är du mer än lovligt 🙂 kreativ och poetisk…

   • Jag är tveklöst oerhört kreaiv och poetisk. Och såg en gång hamnsenap som rullade på skaren. Den såg ut som jag kände mig där bland husen i Gamlestan.

 2. Tillbringade somrarna som barn i Bohuslän (Fiskebäckskil) och blir nostalgisk när jag ser dina vackra bilder. ”Pang” kallade vi pensionaten, det kryllade av dem och de var inte särskilt fashionabla. Minns dofterna av stekt torsk och vittling. Men idag måste väl en sådan helinackordering vara rena lyxboendet?

  • Bohuslän är verkligen läckert! Jag tog färjan över till Fiskebäckskil igår och strosade runt i de pittoreska gränderna. Numer är allt tiptoprenoverat och husen ägs av rika norrmän. Typ. Men vackert är det ändå!
   Jag nöjde mig med bed&breakfast-versionen, men helpensionen gick inte av för hackor så det tycks ha uppstått en glidning i betydelsen av ordet pensionat.

 3. Åh på exakt det pensionatet ville jag köra tjejhelg i höst men de andra ville absolut åka utomlands så det blir Helsingfors istället.

  Underbart foto på dig förresten!

  • Försök övertala dem att ta in på Strandflickorna en annan gång. Oerhört mysigt! Men man bör nog gå igång på sekelskiftesromantik för att uppskatta det fullt ut. Gillar man moderna hotell med dignande frukosbufféer kanske man inte uppskattar det lika mycket.

 4. Åh, från Stångehuvud har jag en av mina mest minnesvärda löprundor någonsin, det var egentligen innan jag började springa som jag gör nu men det var en fantastisk upplevelse att skutta runt på de där klipporna, t ex bredvid det vita lilla ”huset”/boden i den kraftiga vinden med salt vågskum som blåste upp från gässen på havet alldeles intill, magiskt!

 5. Mmm… Frukost! Älskar vind också, så skulle nog uppskatta det där stället, även om jag numera inte kan få en sån där skojig frisyr 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s